Son Dakika: XRP, Doge, Ethereum ve BTC'de Sert Düşüş (Coinler Neden Düşüyor?)

Coinlerde sert düşüş dündne bu yana hızlandı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine Xrp Ripple, Ethereum, Dogecoin ve özellikle Bitcoin'de sert düşüşler görüldü.

Son Dakika: XRP, Doge, Ethereum ve BTC'de Sert Düşüş (Coinler Neden Düşüyor?)

Bitcoin, Ethereum, Xrp ve Dogecoin fiyatlarında ciddi düşüş.

Dün kripto paralar için oldukça bir hareketli gün geçti. Xrp için kriitk dava günü gelmiş ve taraflar ön duruşmada mahkemeye savunmalarını, iddialarını sunmuştu. XRP ile SEC arasındaki davada taraflar ön bilgilerini sundu ve mahkeme bir karar vermedi. Sunulan ifadeler, iddialar , savunmalar mahkeme tarafından değerlendirilecek ve ileri tarihlerde bir karara varılacak.

Bitcoin ise dün hareketli dakikalar geçirdi. Pazar akşamı 404 bin lira seviyesine kadar çıkarak rekoru gören Bitcoin'de ABD Hazine Bakanı Yellen'in açıklamaları şok etkisi yarattı. Elon Musk'ın paylaşımları sonrası hızlı şekilde yükselen Bitcoin, Amerikan Merkez Bankası Başkanı'nın uyarıları sonrası sert düşüşe geçti ve 2 gün içinde 55 bin lira değer kaybetti.

1 BTC KAÇ TL DOLAR?

Bitcoin fiyatı dünden bu yana düşmeye devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre 1 Bitcoin 349 bin 705 lira yani 49 bin 699 dolara geriledi.

ETHEREUM SERT DÜŞTÜ

Geçen günlerde 2 bin dolar duvarını kırarak 2034 dolara kadar çıkan 1 Ethereum fiyatı, dünden bu yana sert düşüşe geçti ve kısa sürede 500 dolara yakın değer kaybetti. Şu sıralar 1 Ethereum fiyatı 1578 dolar seviyesinde.

XRP DÜŞTÜ

Dava öncesi artıda olan ve 0.60 dolar seviyesini aşan Xrp fiyatı, dava sonrası düşmeye başladı ve şu sıralar 0,51 dolar.

DOGECOİN 'DE DÜŞTÜ

Dogecoin'de de sert düşüş görüldü. Dünden bu yana hızlı düşen Doge, 0,50 TL seviyelerinden 0,35 TL 'lere kadar geldi ve şu sıralar bu seviyede seyrediyor.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Coin piyasası, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen,  "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim." dedi.