Korona Virüsü Sonrası Çeyrek Altın ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Korona virüsü haberleri sonrası altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile gram-çeyrek-cumhuriyet-22 ayar altın fiyatları.

Korona Virüsü Sonrası Çeyrek Altın ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Korona virüsü sonrası altın yükselişe geçti.

Türkiye 'de korona virüsü vakasının açıklanmasının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de altın fiyatları oldu. Altın fiyatlarında yaşanan değişimi araştıran vatandaşlar için bu haberimizi yazdık.

GRAM ALTIN AKŞAM SAATLERİNDE YÜSKELİŞE GEÇTİ

Önceki günü 326 TL 'den kapatan gram altın sabah saatlerinde yükselmeye başladı. Öğle saatlerinde de yükselişini sürdüren gram altın , yükselişini öğleden sonra da devam ettidi. 

Sabah 328 TL 'ye yükselen gram altın , öğleden sonra yaşanan artışla 332 TL seviyesine kadar geldi. Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın 332 TL seviyesinde satılıyor. 

İşte gram altında bugün yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Dün 525 TL 'den alınıp 530 TL 'ye satılan çeyrek altın , gram altın fiyatında yaşanan yükselişle paralel olarak yükseldi. Çeyrek altın 536 TL 'den alınıp 541 TL 'ye satılıyor. Çeyrek altın 1 günde 11 TL değer kazandı.

Cumhuriyet altını 2196 TL 'den alınıp 2229 TL 'ye satılıyor. 

22 ayar bilezik gram fiyatı alış : 300 satış: 302 TL.

Altın fiyatları, İngiltere Merkez Bankası'nın gösterge faizi yarım puan indirmesinina rdından kazançlarını sürdürdü.

Spot altın yüzde 1.1 yükselerek ons başına 1,666.68 dolaa kadar çıktıktan sonra Londra saati ile 07:16'da 1,663.70 dolara geldi.

İngiltere Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, "Faiz indirimi zor dönemde iş dünyası ve Tüketici Güvenine destek olacak, işletmelere ve hane halkına nakit akışlarını güçlendirecek ve maliyeti düşürecek ve finansmana ulaşabilmeyi iyileştirecek" dedi.

DOLAR KURU PARALEL SEYREDİYOR

Dolar kuru da paralel seyrediyor. Sabah saatlerinde 6.17 TL seviyesinde olan dolar kuru şu sıralar 6,1747 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Euro kuru ise 7,0087 TL seviyesinden işlem görüyor.

Özgür Demirtaş 'ın korona virüsü sonrası altın ve döviz tahmini için TIKLAYIN