Kısa Çalışma, Nakdi Ücret ve İşten Çıkarma Yasağı Son Tarihi Açıklandı: Yeni Destekler Geliyor!

Kısa Çalışma Ödeneği ve nakdi ücret desteklerinin son ödeme tarihleri açıklandı. Tarihlerin açıklanmasının ardından yeni çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.

Kısa Çalışma, Nakdi Ücret ve İşten Çıkarma Yasağı Son Tarihi Açıklandı: Yeni Destekler Geliyor!

İşten çıkarmada yeni sistem.

Kısa çalışma ödeneği sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ödeneğin son defa uzatıldığını söyledi ve Mart ayını işaret etti. Mart ayında çalışanlar son defa kısa çalışma ödeneği alacak ve bu tarihten sonra artık işyerleri , çalışanların maaşlarını kendileri verecek. 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Eğer farklı bir karar verilmezse işten çıkarma kısıtlaması 17 Mart 2021 günü son erecek.

KÇÖ SON TARİHİ

Kısa çalışma ödeneği ise 31 Mart 2021 günü sona erecek. 

İŞVERENLER ENDİŞELİ

Kısa çalışma ödeneğinin sona erecek olması, işverenleri endişelendirdi. İşverenler, maliyetlerin artacağını , işyerleri kapalı kaldığı için borçların biriktiğini, bunları ödemenin de zaman alacağını söylüyor. Birçok sektör, kısa çalışma ödeneği süresinin artırılması gerektiğini söylerken, bir açıklama geldi.

Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan personellerini normal çalışma düzenine alan işyerlerine prim desteği verilecek. Söz konusu teşvik ile KÇö ve nakdi ücret ödemesinin bitmesinden sonraki aydan itibaren 6 ay süreyle işverenlere bu sigortalıların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sosyal güvenlik primlerinin tamamı tutarında destek sağlanıyor. Bu çerçevede aylık bin 341 lira destek sağlanıyor.

YENİ ÇALIŞMALAR GÜNDEMDE

İşten çıkarma yasağının sona ermesinin ardından işçi çıkarmalarının önüne geçilmesi için yeni desteklerin de gündemde olduğu aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA