İşsizlik Maaşı Alamayanlar Dikkat: İşte Aylık 1166 TL Maaş Başvurusu

İşsizlik maaşı alamayanlar , pandemi sürecinde işsiz kalan ve işsizlik maaşı almaya hak kazanamayanlar için 1177 TL başvuru detayları açıklandı.

İşsizlik Maaşı Alamayanlar Dikkat: İşte Aylık 1166 TL Maaş Başvurusu

1177 TL başvurusu için açıklama

Ücretsiz izne çıkanlara 1177 TL ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada başvuruların işverenler tarafındna SGK 'ya yapılacağına yer verildi. Ayda 10 günden fazla sigortalı olan ev hizmetlerinde de çalışanlar kapsama alınacak. 

Bu maaşlar için başvurular işverenler tarafından verilirken işveren, işçinin ücretsiz izne ayrıldığı gün sayısını, TC kimlik numarasını, IBAN numarasını ve cep telefonu bilgilerini de alacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu 'na iletecek. 

İŞSİZLİK MAAŞI ALAMAYANLAR VE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER NE OLACAK?

İşten çıkarılan personeller , işsizlik maaşı alamayan işçiler için başvurular merak ediliyordu. 15 Mart tarihinden sonra çıkarılanlar ile İŞKUR 'a işsizlik maaşı başvurusu olumsuz sonuçlananların maaş destekleri resen başlatılacak. 

Fakat bu kişi işten çıkarılmasına karşın 15 Mart 2020' den sonra işsizlik maaşına başvurmadıysa, internet üzerinden başvuru yapması gerekecek. Bu kişiler iskur.gov.tr adresinden bilgilerini dolduracak ve başvurusunu yapmış olacak.

17 TEMMUZ'A KADAR GEÇERLİ

Ayda bin 177 TL 'lik maaş için destek 17 Temmuz 'a kadar geçerli olacak. Alınan karara göre bu süre 3 ay daha uzatılabilecek.  Tek kesinti damga vergisi olacak. Damga vergisinin kesilmesi sonrası devlet , vatandaşa 1166 TL ödeme yapacak.

ÖDEME GÜNÜ

Ödemeler her ayın 8 'inde yapılacak. SGK , her ayın 5 'inde kendisine bildirilen bilgileri toplayacak ve İŞKUR 'a bildirecek. 

1000 TL BAŞVURU

1000 TL başvurusu başladı. Tüm vatandaşların başvuru yapabileceği 1000 TL 'nin başvuru linkine gitmek ve başvuru şartları içinTIKLAYIN

İBAN GÜNCELLEME

İŞKUR sayfasına giderek İban bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst ekranda bulunan IBAN Bilgilerinizi Girmek veya Güncellemek için Tıklayınız linkine tıklayın ve başvurunuzu yapın.