1000 TL Nakit Desteği Almak İsteyenler Dikkat: Başvuru Ekranı Herkes İçin Açıldı

Pandemi sosyal destek ön başvuru ekranı tüm vatandaşlar için açıldı. 1000 TL korona nakdi desteği almak isteyen vatandaşlar , e Devlet kapısı üzerinden TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapabiliyordu. Cumartesi ve Pazar günü ise tüm vatandaşlar başvuru yapabiliyor. İşte başvuru ekranı .

1000 TL Nakit Desteği Almak İsteyenler Dikkat: Başvuru Ekranı Herkes İçin Açıldı

1000 TL başvurusunda herkes için başvuru ekranı açıldı.

81 şehirde pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi olan vatandşalara ödeme yapılacak. 1000 TL 'lik 3. faz korona nakdi yardım ödemesi geçtiğimiz Pazartesi günü başlamıştı. Pazartesi başlayan başvurularda TC kimlik numarasının son hanesine göre müracaatlar yapılabiliyordu. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar PAzartesi, 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşeöbe ve 8 olanlar Cuma günü başvurularını yaptı. 

BAŞVURU YAPAMAYANLAR DİKKAT

TC kimlik numarasının son hanesine göre gününde pandemi sosyal destek başvurusu yapamayan vatandaşlar için başvuru ekranı bugün açıldı. Cumartesi ve Pazar günlerinde hafta için başvurusunu yapamayanların sosyal destek başvurusu alınacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER ALAMAYACAK?

Konu ile ilgili yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

HERKES İÇİN BAŞVURU EKRANI AÇILDI

E Devlet tarafından yapılan açıklamada "Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir." ifadelerine yer verildi. 

Bu duyuru sonrası pandemi sosyal destek başvuru sayfası herkes için açıldı. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki linke gitmesi gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısma tıklayıp e Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları takip edin ve 1000 TL sosyal destek başvurunuzu yapın.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 1000 TL NE ZAMAN ÖDENECEK?

1000 TL sosyal destek başvuru sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanmaya başlaması bekleniyor. Yapılan başvurular İl ve İlçe SYDV 'lere gidecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ise şartlara bakıp sosyal destek almaya hak kazananları belirleyecek. Daha sonra paralar hesaplara yatacak. Banka hesabı olmayanlara ise PTT aracılığıyla 1000 TL ödeme yapılacak.

Sonuçlar açıklandığında ve yeni nakit destek başvurusu başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN