İŞKUR Açıkladı: Bu Şartları Taşıyanlara 10 Ay 2336 TL İşsizlik Maaşı

Türkiye İş Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , işsiz kalan vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda , işsizlik maaşı başvuru şartlarına ve başvuru şekline yer verildi.

İŞKUR Açıkladı: Bu Şartları Taşıyanlara 10 Ay 2336 TL İşsizlik Maaşı

Bu şartları taşıyanlara 10 ay işsizlik maaşı.

10 Mart 2020 tarihinde Türkiye 'de ilk vakası görülen , koronavirüs Türkiye 'de hızla yayıldı. Dün açıklama yapan Bakan Fahretttn Koca, Korona nedeniyle hayatını kaybden vatandaşların sayısının 425 'e yükseldiğini duyurdu. Toplam vaka sayısı ise 20921 oldu. 1251 hasta ise yoğun bakım ünitesinde tedavi ediliyor.

İŞSİZLİK ARTTI

Koronavirüs nedeniyle Türkiye genelinde birçok işyeri kapattı. Kepenk indiren esnaf ile büyük mağazalar , işçilerine ya ücretsiz izin verdi ya da işçileri işten çıkardı. Büyük bir bölüm işçilerini işten çıkarırken , işsiz kalan vatandaşlar, işsizlik maaşı başvuru şartlarının ne olduğunu , nasıl işsizlik maaşı alabileceklerni , başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 

Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda işsizlik maaşı başvuru şartlarına ve başvuru şekline yer verdik.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI 2020

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı ve işsiz kalan vatandaşlardan aşağıdaki şartları taşıyanların işsizlik maaşı almak için başvuru yapması gerektiği bildirildi. İşsizlik maaşından faydalanmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

BAŞVURU ŞEKLİ

İşkur resmi sayfasından başvuru şekli de tarif edildi. Söz konusu açıklamada, kendi isteği dışında işsiz kalan vatandşların , işten çıkarıldıktan sonraki 30 gün içinde müracaatını yapması gerektiği bildirildi. 30 gün içinde İŞKUr şubelerine , merkezlerine ya da İşKUR 'un esybe.iskur.gov.tr adersine başvuru yapıldıktan sonra, şartları taşımanız durumunda işsizlik maaşı alabileceksiniz.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR 2020

Her yıl asgari ücret tutarına göre işsizlik maaşı alt ve üst sınırları belirlenmektedir. 2020 yılı için işsizlik maaşı şu şekilde:

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY VERİLİYOR?

İŞKUR , en az 6 , en fazla 10 ay işsizlik maaşı ödemesi yapar. Bu da işsizlik maaş ıalacak kişinin sigortalı gün sayısına göre belirlenir. 

  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

Peki sizce işsizlik maaşı şartları değişmeli mi? Hangi değişiklikler yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İŞ İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

İhtiyaç sahiplerine 1000 TL korona yardımı detayları için TIKLAYIN