PTT'den 1000 TL Corona Nakdi Yardımı Ödeme ve Başvuru Duyurusu ve E Devlet Sorgulama Ekranı Açıldı

PTT 'den 1000 TL korona yardımı hakkında açıklama yapıldı. Binlerce vatandaşın 1000 TL corona yardımı başvurusu için PTT 'ye gelmesi sonrası açıklama yapılması gereğinin duyulduğuna yer verildi. Öte yandan sosyal yardım sorgulama ekranı e Devlet kapısı üzerinden açıldı.

PTT'den 1000 TL Corona Nakdi Yardımı Ödeme ve Başvuru Duyurusu ve E Devlet Sorgulama Ekranı Açıldı

PTT 'den 1000 TL 'lik corona nakdi yardımı açıklaması.

Coronavirüs pandemisi sonrası devlet , ihtiyaç sahibi 2 milyondan fazla haneye bin TL yardım yapacağını duyurdu. Bu duyuru sonrası vatandaşlar, kimlerin 1000 TL 'lik corona yardımından faydalanacağını araştırmaya başladı. Biz de takipçilerimize anbean süreci aktarmıştık.

POLİS VE BEKÇİLER VERECEK

1000 TL korona nakdi yardım açıklaması sonrası vatandaşlar PTT önlerine akın etti. Yoğunluk yaşanması nedeniyle sosyal izolasyon sıfıra düştü. Bu nedenle PTT bir duyuru yayımladı ve 1000 TL 'lik yardımın vatandaşların evlerine yapılacağına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun Dikkatine! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemleri sürecinde bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 3 Nisan 2020 tarihinden itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık. Bu süreçte sosyal yardım ödemeleriniz, PTT dağıtıcılarımız tarafından İl Emniyet Müdürlüklerimiz ile iş birliği içerrisinde, kolluk kuvvetlerimiz ve bekçilerimizle birlikte evlerinizde yapılacaktır. Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecektir. Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz."

Bu açıklama sonrası detaylar bugün belli oldu ve polis ile bekçilerin 1000 TL sosyal yardımı vatandaşlara ikametlerinde teslim edeceği bildirildi. 

EVLERİNDE OLMAYANLAR NE OLACAK?

Evlerinde olmayan vatandaşların 1000 TL 'lik korona nakdi yardımı PTT hesaplarına yatırılacak.

PTT 'DEN YENİ BAŞVURU AÇIKLAMASI

PTT şubelerinde yaşanan yoğunlukta , yeni başvuru bekleyenler de vardı. Vatandaşlar, 1000 TL corona nakdi yardımı için başvuru yapmak istediklerini söyledi. PTT ise bir açıklama yaptı ve 1000 TL 'lik nakdi yardım için başvuru alınmadığını , aşağıdaki kapsama giren vatandaşlara ödeme yapılacağını bildirdi:

"Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programındna faydalanan kişiler alabilecek."

E DEVLET 'TEN SORGULAMA İMKANI

Sosyal yardım sorgulama ekranı E Devlet kapısı üzerinden açıldı. Bu ekranda , yukarıdaki sayılan sosyal yardım grubunda olup olmadığınızı sorgulayabilir, 1000 TL 'lik korona yardımı alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sosyal Yardım Sorgulama Ekranı için TIKLAYIN

KAPSAM GENİŞLETİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve 1000 TL' lik korona nakdi yardımının kapsamının genişletileceğini söyledi. Açıklama için Tıklayın

1000 TL KORONA YARDIMI İÇİN AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN