İmar Barışında Başvuru Süresi Uzatılacak Mı? Bakan'dan Flaş Açıklama

Bakan Kurum, imar barışında başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik sorulara 31 Aralık'ı işaret ederek yanıt verdi.

İmar Barışında Başvuru Süresi Uzatılacak Mı? Bakan'dan Flaş Açıklama

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren imar barışı başvurularında sona gelinirken, imar barışına şimdiye kadar 9.5 milyon başvurunun yapıldığı bildirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Akşam gazetesi'nin imar barışıyla ilgili sorularına yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum, "Vatandaş İmar Barışı başvuru süresinin uzatılmasını istiyor. Henüz vakit olduğu için erken bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Son başvuru tarihi olan 31 Aralık'ta durumu bir kez daha değerlendirip, açıklamamızı da o tarihte yapacağız" dedi. Kentsel dönüşümle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 2019 yılında 25-30 bin konutun kentsel dönüşümünün tamamlanacağını, hedefin planlanan süreç içerisinde kentsel dönüşümü sonlandırmak olduğunu söyledi. Karadeniz başta olmak üzere dere yataklarına inşa edilen evlerin ve yapıların boşaltılacağını vurgulayan Bakan Kurum, "Sel taşkınlarıyla mücadele çerçevesinde başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere dere yataklarının kenarına inşa edilmiş evleri ve yapıları boşaltacağız. Bu çalışmayı kentsel dönüşümle birlikte yürüteceğiz. Dere koruma bandında yerleşim olmaması gerekiyor. Yeni yerleşim bölgelerinde ise sele karşı daha dayanıklı altyapılar oluşturulacak." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.