Sıvı Yağ Fiyatında Zammın Nedeni Açıklandı: Hükümet Fiyatların Düşeceği Tarihi Açıkladı

Gıda fiyatlarında son dönemlerde yaşanan artışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada fiyatların Mayıs ayı gibi düşmesini tahmin ettiklerini söyledi.

Sıvı Yağ Fiyatında Zammın Nedeni Açıklandı: Hükümet Fiyatların Düşeceği Tarihi Açıkladı

Pakdemirli, gıda fiyatlarının düşeceği zamanı açıkladı.

Son günlerde gıda fiyatlarında ciddi bir artış var. Sıvı yağ, yumurta, süt başta olmak üzere hemen hemen tüm gıda ürünlerinde ciddi bir fiyat artışı yaşanırken geçtiğimiz gün fırsatçılara operasyon düzenlendi ve haksız fiyat artışı yapan firmalara cezalar kesildi. Ancak fiyatlarda bir düzelme olmadı. Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, pandemi nedeniyle dünya ülkelerinin gıda stoğu yaptığını , bazı gıdaları diğer ülkelere satmayıp stokladığını, bu nedenle fiyatların arttığını söyledi. 

Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkelerin ciddi oranda gıda siparişi verdiğini ve bunları stokladığını söyleyen Bakan Pakdemirli, bunun suni artışları beraberinde getirdiğini söyledi. 

Şu anda pandemi ve küresel kuraklık nedeniyle stoklamaların olduğunu , bu nedenle fiyat artışı olabileceğini söyleyen Pakdemirli, tahmini olara Mayıs ayında rahatlama olacağını söyledi. 

SIVI YAĞDA FİYAT ARTIŞI

Pakdemirli, Çin'in ciddi oranda sıvı yağ sipariş ettiğini ve bunu stokladığını, bu nedenle sıvı yağda fiyat artışı olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA