Flaş: Altın Fiyatında Yükseliş-İşte Nedeni ve Güncel 24 Ayar Gram , Çeyrek Cumhuriyet 22 Ayar Bilezik gr. Fiyatı

Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Dün açıklanan FED faiz kararının ardından yükselişe başlayan altının ons fiyatı, kısa süre içinde 40 dolar değer kazandı.

Flaş: Altın Fiyatında Yükseliş-İşte Nedeni ve Güncel 24 Ayar Gram , Çeyrek Cumhuriyet 22 Ayar Bilezik gr. Fiyatı

Gram ve ons fiyatında hızlı yükseliş.

Piyasalardan son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş görüldü. Dün akşam saatlerinde FED faiz kararının açıklanmasının ardından altının ons fiyatı yükselişe geçerken gram altında da yükseliş yaşandı ve ve yeniden 470 TL seviyeleri görüldü. Dün öğle saatlerinde 1855 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, 1 gün içinde 40 dolar değer kazandı ve 1895 dolar seviyesine kadar yükseldi. İşte altının ons fiyatında yaşanan yükseliş:

24 AYAR GRAM ALTIN

Altında son fiyatının hızlı şekilde yükselmesinin ardından gram altında da yükseliş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre dün 463 TL seviyelerinde seyreden gram altın 470 TL seviyesinde işlem görüyor.

DİĞER ALTIN CİNSLERİNİN FİYATLARI

Piyasalardan alınan son verilere göre altın fiyatları şu şekilde:

Çeyrek altın 767 TL

Cumhuriyet altını 3 bin 62 lira

Yarım altın 1535 lira

14 ayar bilezik gramı 304 lira

22 ayar bilezik gramı 423 lira.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Fed’in 2020 yılındaki son politika toplantısında devasa varlık alım programına ilerleme kydedilene kadar devam edileceğini belirtmesiyle, altın art arda üçüncü haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

IG Asia Piyasa Stratejisti Jingyi Pan altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Destekleyici Fed ve zayıflayan dolar altının yükselmesinde etkili oldu. Fazladan bir mali teşvik paketi ve doların zayıf kalmaya devam etmesi altını dönemsel olarak destekleyecektir." dedi.

Dolar kuru 7.72 TL seviyesinde işlem görürken euro 9,47'ye geriledi.