EYT-Mahkumlara Af-Nafaka-Taşeron-KYK Borçları ve 3600 Ek Göstergede Açıklama

Milyonlarca kişinin beklediği düzenlemeler , Meclisin açıldığı 15 Ocak 'tan bu yana gündeme gelmedi. Konular hakkında sadece açıklama geldi.

EYT-Mahkumlara Af-Nafaka-Taşeron-KYK Borçları ve 3600 Ek Göstergede Açıklama

Mahkumlara af, EYT, ek gösterge ve nafaka konusunda TBMM'de açıklamalar.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği sorunlar TBMM' nin gündemine henüz gelmedi. Ek gösterge zammı, mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi, emeklilikte yaşa takılanlar konusu ve süresiz nafaka uygulaması hakkında düzenlemelerin meclise gelmemesi tepkilere neden oluyor. Sosyal medya üzerinde paylaşım yapan on binlerce vatandaş, bu sorunların çözümünü beklediklerini vurguluyor.

EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Son olarak TBMM salı, çarşamba ve perşembe günleri toplandı. Düzenlenen Genel  Kurul görüşmelerinde ek gösterge konusunda muhalefet partilerinedn açıklama ve çağrılar geldi. Ancak bunlar sadece sözde kaldı ve ek gösterge henüz meclis gündemine , komisyon gündemine gelmedi.

Geçtiğimiz hafta bir soru önergesine yanıt veren Süleyman Soylu , ek gösterge zammı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Peki sizce ek gösterge tüm memurlara verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

MAHKUMLARA AF

İnfaz düzenlemesini yüz  binlerce kişi bekliyor. Mahkum ve mahkum yakınlarının merakla beklediği infaz yasası hakkında AK Parti 'den yapılan açıklamada, konunun Mart ayında meclis gündemine geleceği bildirildi. O açıklama için TIKLAYIN

Peki sizce mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinde nasıl değişiklikler olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Mahkumlara af bekleyenler bu sayfada:  TIKLA KATIL

NAFAKA

Süresiz nafaka uygulaması üzerinde de çalışmalar halen devam ediyor. İnfaz düzenlemesi ile birlikte meclis gündemine geleceği bildirilen süresiz nafaka için önümüzdeki ay beklenecek.

TAŞERON

Taşeronda kadro alamayan işçiler ile kadro alan ancak birçok haktan mahrum bırakılan işçilerin sorunları hafta içinde meclis gündeminhe geldi. Ancak sadece açıklama geldi. Herhangi bir somut adım , komisyonda bir tasarı bulunmuyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından taşeron konusundaki sorunlarınızı yazabilirsiniz.

EYT

Sayısı milyonu geçen emeklilikte yaşa takılanlar hala çözüm bekliyor. Birçok ilde örgütlenen, dernekler açan EYT 'liler meclis gündemine sadece açıklama ile geldi. Bu konuda somut bir adım henüz atılmadı. Yapılan son açıklamalara baktığımızda ise çalışma olacak gibi görünmüyor.

Peki sizce EYT çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın-erkek EYT'liler bu sayfada toplanıyor  TIKLA KATIL

KYK BORÇLARI

KYK borçları için ise yapılan son açıklama Mart ayını gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı 'nda devam eden görüşmeler, çalışmalar sonrası KYK borçları tasarısı Meclise gönderilecek. Mart ayında bu konuda somut adım bekleniyor. 

KYK borçları silinmeli mi yoksa sadece faizler mi silinmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KYK borçları anketinde oy kullanmak için  TIKLA KATIL

YUKARIDAKİ KONULAR MECLİS GÜNDEMİNE GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN