Erdoğan Açıklamıştı: İşte Pandemi Sosyal Destek Başvuru Sonucu ve Yeni Başvuru Açıklaması

Pandemi 1000 TL başvuru sonucu henüz açıklanmayan vatandaşlar ve yeni başvuru yapacak vatandaşlar için yeni detaylar açıklandı. İşte pandemi sosyal destek 1000 TL başvuru detayları .

Erdoğan Açıklamıştı: İşte Pandemi Sosyal Destek Başvuru Sonucu ve Yeni Başvuru Açıklaması

Pandemi 1000 TL yeni başvuru şekli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde birer açıklama yaptı ve pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine 1000 TL' lik nakdi yardımların yapıldığını , şimdiye kadar 5 milyondna fazla kişiye ödeme yapıldığını söyledi.

1. FAZ

Pandemi yardımında 1. faz destek ödemeleri, sadece sosyal yardım alan ailelere sağlandı. Devletten sosyal yardım alan vatandaşlara 1000 'er TL 'lik yardımlar PTT aracılığıyla ulaştırıldı. 

2. FAZ

2. faz destek ödemesi de sosyal yardım alanlara verildi. 1. fazda alan ailelere verilmeyen yardım , sosyal yardım alan diğer ailelere verildi. 

3. FAZ

3. faz pandemi sosyal destek kapsamında ise başvuru alındı. E Devlet kapısı üzerinden başvuru ekranı açıldı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuru yapması istendi. Kısa sürede milyonlarca kişi e Devlet kapısı üzerinden pandemi yardımına başvurusunu yaptı. Başvurunun yapılmasının ardından yüz binlerce aileye 1000 TL 'lik yardımlar verilmeye başlandı.

KİMLERE VERİLMEYECEK?

E Devlet kapısı üzerinden yayımlanan duyuruda , aşağıdaki kapsama giren ailelere 3. faz pandemi yardımı yapılmayacağına yer verildi:

2. DEFA ALANLAR VAR AÇIKLAMASI

Birçok aile, daha önce pandemi yardımı aldığı ve ikinci defa 1000 TL aldığını ifade ediyor. Kamubulteni.com 'a gelen yoğun mesajlarda ise ikinci defa yardım almak için başvurunun nasıl yapılacağı soruldu. Siz de aklınıza takılan soruları sormak için  TIKLAYIN

Pandemi 1000 TL sosyal destek başvurusu sadece e Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Ödemelerin tamamlanması sonrası Biz Bize Yeteriz kampanyasından gelen paralarla ihtiyaç sahibi ailelere ikinci defa ödeme yapıldığı tahmin ediliyor. 

Tekrar başvuru yapmak için aşağıdaki sayfaya gidebilirrsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Linki kopyalayıp yeni sekmede açınca karşınıza bir sayfa çıkacak. Bu sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA linkine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda TC kimlik numaranız ve e Devlet şifrenizle giriş yapın. 

Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. 

Bu sayfada , kırmızı kutucuğa aldığımız YENİ BAŞVURU yazan yere tıklayarak pandemi sosyal destek başvurunuzu yapabilirsiniz.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Daha önce yaptığı başvurusu hala Süreç Devam Ediyor aşamasında olan vatandaşların ise Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesindeki SYDV 'lere müracaat etmesi gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek sürecin hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerine 675 TL, üniversitelilere 2700 tl burs. Başvuru için TIKLAYIN

PANDEMİ DESTEK BAŞVURU SONUÇLARI

Pandemi destek başvuru sonuçları da yukarıdaki başvuru sayfasında gösteriliyor. Sizin başvurunuz hangi aşamada? Yorum kısmı aşağıda.