Liselilere 75 TL, Üniversitelilere 300 TL Verilecek: İşte VGM Burs Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada lise öğrencilerine ve üniversite öğrencilerine burs verileceği bildirildi.

Liselilere 75 TL, Üniversitelilere 300 TL Verilecek: İşte VGM Burs Başvurusu

VGM burs başvuru şartları.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve lise ile üniversite öğrencilerine burs verileceği bildirildi. Burs duyurusunun yayımlanmasının ardından öğrenciler ile aileleri, bursa nasıl başvuru yapacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda burs başvuru detaylarına yer verdik.

BURS NE KADAR?

2020 2021 eğitim öğretim yılında üniversite ile lise öğrencilerine ve yabancı uyruklu öğrencilere verilecek burs miktarı şu şekilde:

"ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır."

BURS BAŞVURU DETAYLARI

Kimler burs alabilir? sorusuna şu şekilde cevap verildi:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

Lise öğrencilerinden, aşağıdaki şartları sağlayanlara burs verilmez:

"Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir."

KYK BURSU KREDİSİ ENGEL Mİ?

KYK bursu alan öğrencilere VGM bursu verilmez. KYK kredisi alan öğrencilere verilir.

BAŞVURU

Başvurular https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/2020-2021-egitim-yili-burs-basvurulari adresi üzerinden alınıyor. 

Lise bursu başvurusu başladı ve 15 Ekim 'e kadar alınacak.

Üniversite öğrencileri ise başvurularını 15-30 Ekim tarihleri arasında alacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA