Borçların Yapılandırılması İçin Açıklama Geldi!

Bakan Nebati'den borç yapılandırma ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. En son borç yapılandırması geçen sene geldi.

Borçların Yapılandırılması İçin Açıklama Geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre, bu yıl için ek bir borç yapılandırmasının planlanmadığı, ancak önümüzdeki yıl konuyla ilgili bir çalışma yapılabileceği öğrenildi.Seçim öncesinde faiz indirimleri ve borç yapılandırmalarının yapılabileceği,vatandaşın taleplerinin dikkate alınacağı bilgiside verildi.
Hazine Ve Maliye Bakanlığı'ndan Açıklama 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati vergi, harç ve borçlara yapılandırma ile ilgili bir son dadika açıklaması  yaptı. Bakan Nebati yaptığı açıklamada "Borcunu ödemekte zorluk çeken vatandaşlarımız vergi dairelerine başvurarak ilgili mevzuat kapsamında sunulan kolaylıklardan her zaman yararlanabilir" ifadelerini kullandı ve yeni yapılandırmanın yakın zamanda olmayacağını, borcu olan vatandaşların borçlarını , yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 
En Son Geçen Sene Yapılandırma Geldi
Son yapılandırması geçen sene geldi. Devlete olan borçlar yapılandırıldı ve faizler silindi. Tek taksitte ödemede faizler sıfırlanırken iki taksite ödemelerde vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlandı. Geçen seneden önceki sene 2020 yılında bir yapılandırma daha gelmiş ve borçlarda vatandaşlara büyük  kolaylıklar sağlanmıştı. Daha önce gelen yapılandırmalardan önce de yapılandırma gelmeyecek açıklaması gelmişti.
Peki Yeni Yapılandırma Seneye Mi?

Yeni borç yapılandırmasının gelecek yıl gerçekleşmesi bekleniyor. Yapılandırmada aşağıdaki borçların taksitlendirilmesi, faizlerin silinmesi bekleniyor:

-Sigorta primleri,
-Genel Sağlık Sigortası primleri,
-İşsizlik sigortası primleri,
-İdari para cezaları,
-İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları,
-Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar,
-Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar,
-İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri,
-6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar,
-Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri,
-5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler.