Bitcoin'de Sert Düşüşün Nedeni Belli Oldu

2 dev merkez bankası'ndan kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Fed ve Almanya Merkez Bankası Başkanı'ndan flaş açıklama geldi.

Bitcoin'de Sert Düşüşün Nedeni Belli Oldu

Powell açıklama yaptı Bitcoin sert düştü.

Kripto para birimi Bitcoin son dakikalarda sert düşüşe geçti. Gündüz saatlerinde 478 bin liraya kadar yükelen Bitcoin ifyatı, akşam saatlerinde hızlı şekilde düşmeye başladı. Düşüşün nedeni az önce belli oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Zirvesi kapsamında düzenlenen 'Merkez bankaları dijital çağda nasıl inovasyon yapabilir?' başlıklı konferansa katıldı. Video konferasn yöntemi ile düzenlenen programda konuşan Powell, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fed'in kripto para çıkarma meselesine değinen Powell, "Bu noktada bir karar verme aşamasında değiliz. Teknolojisiyle ilgili denemeler yapıyoruz, politikaları tartışıyoruz. Dünyanın temel rezerv para birimi olduğumuz için bu projede acele etmemize ve piyasada ilk olmamıza gerek yok"  dedi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann ise yaptığı açıklamada kripto paralar için aceleleri olmadığını söyledi ve bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi.