Bankamatikten Para Çekenler Dikkat: ATM'lerde Yeni Dönem

Son dakika haberi: Merkez Bankası tarafındna alınan bir dizi karar sonrası ATM 'lerde yeni döneme geçiliyor. Virüs saçan paralar ise 7 gün izole yerlerde bekletiliyor.

Bankamatikten Para Çekenler Dikkat: ATM'lerde Yeni Dönem

Son dakika : Bankamatiklerden para çekenler dikkat: Virüs saçıyor.

Son dakika açıklaması Merkez Bankası 'ndan geldi Yapılan açıklamada, Türkiye genelindeki tüm banknotlar için karantina uygulaması başlatıldığına yer verildi. Bu karara göre bundan sonra banknotlar en az 7 gün süre ile izole edilmiş alanlarda bekletilecek ve virüsten izole edilecek. Daha önce dolaşıma sokulmamış banknotların kullanılmasına ağırlık verildi.

PARALAR İZOLE ALANLARDA BEKLETİLİYOR

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararı sonrası harekete geçen Merkez Bankası, ekonomide alınan tedbirleri hayata geçirmeye başladı. Virüslerin en çok barınma ve taşınma ihtimali olan paralarda önlemler alınmaya devam ediyor.

İlk gündne bu yana tedbirleri sıkı şekilde alan Merkez Bankası, tedbirleri daha da arttırdı ve izolasyon kararını devreye soktu. 

DAHA ÖNCE KULLANILMAMIŞ PARALAR

Edinilen bilgilere göre Merkez Bankası 'nın daha önce kullanıma sokulmamış  banknotları kullanıma aldığı bildirildi. Tüm ödemelerde artık yeni ve daha önce kullanılmamış banknotlar kullanılıyor. 

ATM 'LERDE ÖNLEM: QR KODLA PARA ÇEKME

Bu önlemlerin yanı sırar ATM 'lerde de yeni önlemler alındı. Birçok Atm 'de QR kod ile para çekme dönemine geçildi. Bu yöntem ile vatandaşlar, bankamatik tuşlarına basmadan paralarını çekebilecekler. 

TÜM BANKAMATİKLER ORTAK ATM OLACAK

Devam eden çalışmalarda, Türkiye genelindeki tüm ATM 'lerin ortak ATM yapılması üzerinde duruluyor. Ortak ATM 'ye dönüşmesi sonrası hangi banka olduğuna bakılmaksızın vatandaşlar tüm ATM 'lerden paralarını çekebilecek ve işlem yapabilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA