Akşener'den EYT, Asgari Ücret ve Ek Gösterge Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener açıklamasında yaşa takılanlar, asgari ücretten kesilen vergiler ve ek gösterge meselesine değindi.

Akşener'den EYT, Asgari Ücret ve Ek Gösterge Açıklaması

Akşener'dek ek gösterge, asgari ücretten kesilen veriler ve emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM 'de düzenlenen grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener yaptığı açıklamada 19 Mayıs törenine neden katılmadığını açıklarken , hükümete ekonomi üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

19 MAYIS TÖRENİNE NEDEN KATILMADI?

Samsun 'da düzenlenen törene neden katılmadığı konusuna değinen Akşener, "Fısıltı gazetesinde dediler ki, "Meral Akşener Samsun'da devlet törenine katılmadı". Evet katılmadık. Ama o tören bir devlet töreni değil iktidar partisi ve ortağının şovuydu. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini hastanelerden, havalimanlarından silenlerin 23 Haziran'da ihtiyaç duydukları oylar yüzünden soluğu Samsun'dan almaları tam anlamıyla riyadır. Keşke sayın Erdoğan o törene cumhurbaşkanı sıfatıyla katılsaydı. Ama bizi yanıltmadı AK Parti genel başkanı sıfatıyla katıldı." dedi.

VAKIFLARA 16 BUÇUK TRİLYON PARA AKTARILMIŞ

Akşener sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Milletimizi açlığa, sefalete mahkum edenler bir takım değerlerimizi perde yaparak arkasına saklanıyorlar. Vakıf işi de böyle. Vakıflar milletten almaz millete verir. Çocuğa, eşe, akrabaya vakıf kurduruluyor sonra milletin parasını buralara aktarıyorlar. 850 trilyon lira aktarılmış bu vakıflara sadece İstanbul Büyükşehir belediyesinden. Okçular vakfı diye bir vakıf var 16 buçuk trilyon lira aktarılmış. Kimin olduğunu biliyorsunuz. Sanki S-400 füzesi. Paraları vakıf adı altında eşe dosta aktarmaktan vazgeçin. İstanbul seçimin iptal edilmesinin asıl nedeni budur. Yaptıkları vurgunun devam etmesini sağlamak."

KIDEM TAZMİNATI

"Damat bir reform paketi açıkladı. Paketten kıdem tazminatını yandaşlara aklama fonu çıktı. Çalışanları köleleştirmek anlamına gelen bu plan derhal rafa kaldırılmalıdır. Kazanılmış haklara göz dikeceğinize verdiğiniz sözleri tutun"

EK GÖSTERGE, ASGARİ ÜCRETTEN KESİLEN VERİLER VE EYT

Akşener açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar, asgari ücretten kesilen veriler ve ek gösterge meselesine değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Ek gösterge için söz vermişlerdi, ama kanun teklifimizi reddettiler. Geçen hafta bir araştırma önergesi daha verdik. Ama AK Parti ile küçük ortağı yine reddettiler. İYİ Parti olarak ek gösterge bekleyenlerin, emeklilikte yaşa takılanların, asgari ücretten kesilen vergilerin, kıdem tazminatını fona devredilmesine, zorunlu BES denilerek kesilen ücretlere karşı vatandaşların yanında olacağız. "

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA