2019 Asgari Ücret Hakkında Hükümetten Açıklama

2019 yılı asgari ücret ile ilgili hükümetten son dakika açıklaması geldi. Çalışma Bakanlığı 'nın TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde gelen açıklama haberimizde.

2019 Asgari Ücret Hakkında Hükümetten Açıklama

Asgari ücret için hükümetten sonra dakika açıklaması geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda Çalışma Bakanlığı 'nın 2019 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor. Bütçede görüşmeler devam ederken söz alan Bakan Selçuk, asgari ücret konusuna da değindi.

Bakan Selçuk asgari ücret ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücrete ilişkin çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürütüyoruz. Gelecek hedeflerimizde daha da iyi noktada olmasını umut ettiğimiz asgari ücreti devraldığımız noktadan çok daha ileri noktaya taşıdık. Hükûmetlerimiz döneminde, 2002 yılına göre 2018 yılında asgari ücreti reel olarak yüzde 102,6; nominal olarak yüzde 770 oranında artırdık.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırılar nedeniyle ülkemizdeki reel artış devam etmekte. 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımız aralık ayı içerisinde işçi ve İşveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek."

KOMİSYON ARALIK'TA

Asgari ücret komisyonu Aralık ayında toplanacak. ilk hafta toplanacak komisyon Aralık ayının sonunda 2019 yılı asgari ücretin ne kadar olacağını belirleyecek. Son açıklamalarda asgari ücretin 2 bin TL olacağına yer verildi. Söz konusu açıklama için TIKLAYIN

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara