Asgari Ücrete 2019'da Ne Kadar Zam Gelecek? İşte Kritik Rakam

2019 yılı asgari ücret zam tutarı için kritik bir son dakika açıklaması geldi. Enflasyon rakamlarının belli olması ile asgari ücrete de iyi bir zam yapılması bekleniyor.

Asgari Ücrete 2019'da Ne Kadar Zam Gelecek? İşte Kritik Rakam

5 Kasım günü Ekim 2018 enflasyon rakamları açıklandı ve enflasyon yüzde 25,24 oranında geldi.

Topyekün mücadele, piyasalara destekler ve sıkı denetimler çere olmadıu ve yine enflasyon yüksek geldi. Enflasyonun yüksek gelmesi ile memur ve emekli maaşlarına gelen zam miktarlaır da yavaş yavaş belli oldu.

Memur ile emeklilerin yanı sıra zam oranı en çok merak edilen kesim asgari ücretli kesim. 2018 yılının başından beri 1603 TL maaş alan asgari ücretliler, enflasyon rakamlarının altında  ciddi şekilde ezildi. Tabiri caizse maaşları ile anca hayatta kalabilen asgari ücretliler, yeni yıl gelmeden asgari ücretin 2 bin TL olmasını istedi. Ancak bu çağrı da bakanlıktan olumlu yanıt almadı ve asgari ücret zam miktarının Aralık sonunda belli olacağı ve zammın Ocak 2019 'dan itibaren geçerli olacağı bildirildi.

NORMAL HESAPLAMAYA GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Enflasyon rakamları göz önüne alındığında normal şartlarda asgari ücretin 404 TL artması bekleniyor. 404 TL'lik zam ile asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 7 TL olması bekleniyor. 

Ancak Orta Vadeli Program'da yıl sonu için hedeflenen yüzde 20,18 yakalanırsa, 333 TL artarak 1.936 TL'ye yükselecek

ARALIK'TA KOMİSYON TOPLANACAK

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanacak. İşçi, işveren ve hükümet kanadını temsil eden heyetler tarafından oluşturulacak komisyon 2019 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarını belirleyecek. 

Komisyonda işçi kesimi Türk İş ve DİSK tarafından, işveren kesimi ise TİSK tarafından temsil edilecek. Hükümet kanadını ise Çalışma Bakanlığı temsil edecek.

İŞSİZLİK MAAŞI ZAMMI

İşsizlik maaşı halen en düşük 805 TL, en yüksek ise bin 611 TL seviyesindedir.  Enflasyona göre yapılan hesaplamada, asgari ücretin 2 bin TL 'ye çıkmasıyla en düşük işsizlik maaşı 1.005 TL, en yüksek işsizlik maaşı 2 bin TL'yi geçecek.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM 'U İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara