1000 TL Pandemi Destek Başvuru Sonuçları Açıklandı

Son dakika haberi: Devletten vatandaşlara 1000 TL pandemi destek ödemesi yapılıyor. Sonuçlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada başvuru sonuçlarının , sonuçlarda sürecin hangi aşamada olduğunun erişime açıldığına yer verildi.

1000 TL Pandemi Destek Başvuru Sonuçları Açıklandı

Pandemi sosyal destek başvuru sonuç ekranı yeniden açıldı.

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL yardım yapıyor. Koronavirüs pandemisi sürecinde zor günler yaşayan vatandaşlara verilen 1000 TL 'lik nakdi destek için başvurular haftalardır alınıyor.

6 MİLYON BAŞVURU 

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. faz destek ödemesine 6 milyondan fazla kişinin başvuru yaptığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2'ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.

ÖDEMELER BAŞLADI

Başvuruları vakıflarımız değerlendiriyorlar. Çünkü bizim merkezden mahalledeki, ilçedeki o haneyi değerlendirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla genel olarak SGK açısından diğer kriterler açısından baktıktan sonra gönderilen 3 milyon kişinin başvurusu değerlendiriliyor. Ama peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3'ten de yardım yaptık."

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

TC kimlkik numarasının son hanesine göre başvurular hafta içi alınıyordu. Hafta sonu ise herkes için başvuru ekranı açılıyor. Cumartesi gününün gelmesi ile birlikte 1000 TL başvuru ekranı açıldı.

BAŞVURU SONUÇ EKRANI YENİDEN AÇILDI

Pandemi sosyal destek başvurusu TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyordu. Hafta içi TC 'nin son hanesine göre açılan başvuru ve sonuç sorgulama ekranı , hafta sonu herkes için açıldı. 

Cumartesi gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar başvuru ekranını ve başvuru sonuç sürecini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda başvuru sonuçlarının sorgulanacağı ekranı ve başvurunun yapılacağı sayfayı yazdık.

1000 TL 'ye Başvuru yapmak veya 1000 TL 'ye başvuru yapmışsanız sonuçlarda son durumu öğrenmek için aşağıdaki linke gidebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Bu linke tıkladığınızda karşınıza e Devlet sayfası çıkacak. e Devlet kapısı girişi yaptıktan sonra karşınıza başvuru sayfası çıkacak. Başvuru sayfasında , istenen bilgileri girin ve müracaatınıız yapın. 

Eğer başvuru yaptıysanız yukarıdaki linke tıklayıp giriş yaptığınızda karşınıza başvuru durumunuz çıkacak. 

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

1000 TL destek ödemeleri başladı. Vatandaşlar , başvur usırasında IBAN numarası yazmışsa eğer , para o hesaba yatacak. İBAN bilgisi yazılmamışsa para, PTT aracılığıyla vatandaşa ödenecek. 

İş ilanları yayımlandı: Takip için  TIKLAYIN

10 BİN TL BAŞVURUSU

1000 TL sosyal destek alamayan vatandaşlar için ise temel ihtiyaç desteği kredisi başlatıldı. Kamu bankaları , düşük faizli kredi müracaatlarını almaya devam ediyor. 6 ay geri ödemesiz kredi başvurusu detayları için TIKLAYIN

DEVLETTEN KİRA YARDIMI

Devlet , ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımları yapıyor. Başvuru detayları ve şekli için TIKLAYIN