1000 TL Corona Nakdi Yardım Ödemeleri Başlıyor... İşte Başvuru Numarası

Koronavirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında 2.3 milyon haneye 1000 TL 'lik korona nakdi yardımı yapılacak. 1000 TL 'lik yeni yardım, 2. faz kapsamında sosyal yardım alanlara verilecek. Peki sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru telefon numarası.

1000 TL Corona Nakdi Yardım Ödemeleri Başlıyor... İşte Başvuru Numarası

1000 TL sosyal yardım ödemeleri bu hafta başlıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve sosyal destek ödemeleri çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bakan Selçuk çaıklamasında, "Sosyal yardım modellerimizi de 3 faza ayırdık. Birinci fazda belirlediğimiz kriterler ışığında 2,1 milyon haneye 1000 liralık desteğimizi ilettik. Bunun haricinde sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu fazların dışında bizim her ay gönderdiğimiz periyodik paylar var. Bu her ay gönderdiğimiz periyodik payları da biz 135 milyondan 180 milyona çıkarmıştık. Önümüzde ramazan ayı da olduğunu dikkate olarak bu ay 2 periyodik pay gönderdik. Dolayısıyla sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu ay 360 milyon ulaşmış durumda. Dolayısıyla vakıflarımız da ildeki valilerimiz ve kaymakamlarımızla beraber buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilecekler. Faz 1'de 2,1 milyon haneye ulaştıktan sonra faz 2'de de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Bunları da biz belli kriterlerle tespit ettik. Daha sonra bu tespit ettiğimiz kriterlerle vakıflarımıza tekrar gönderdik ki bir ön değerlendirme de yapabilsinler diye. Bu ön değerlendirme sonucunda sahada bir araştırma da yapılmış oldu. Bize tekrar dönüşler oldu. Umuyoruz ki haftaya sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız aracılığıyla belirlediğimiz 2,3 milyon haneye de bu yardımları ulaştırabileceğiz. Bu süreçte toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

2. FAZ ÖDEMELERİ

Bakan Selçuk, 2. faz kapsamına giren vatandaşlarea 1000 TL ödeme yapılacağını söyledi. 2. faz ile ilgili Bakan Selçuk, "Faz 2'de de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Bunları da biz belli kriterlerle tespit ettik." dedi. SYDV 'ler aracılığıyla bir değerlendirme yapıldığı ve değerlendirmeler sonucunda tespit edilecek ailelere 1000 TL corona nakdi yardımı yapılacağı bildirildi.

1000 TL nakit yardımı anketi ve talep iletmek için TIKLA KATIL

VEKİL PAYLAŞTI: BAŞVURULAR BU NUMARADAN

Milletvekili Mahmut Tanal yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Not: 1000 TL korona yardımı başvurusu olarak alınmıyor. Bu telefon numarasından sosyal yardım basvurusu yapıyorsunuz. Sosyal yardım başvurunuz kabul olduğunda SYDV'ler düzenli yardım yapıyor. Eğer alacağız sosyal yardım 2. faz kapsamına girerse 1000 TL korona nakdi yardımından faydalanabiliyorsunuz. 

ÖDEME TARİHİ

Bakan Selçuk ödemelerin bu hafta yapılmasının planlandığını , çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi. Bu hafta içi ödemelerin başlaması bekleniyor. Net tarih açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN