0.49 Faizli Temel İhtiyaç Kredisinde Binlerce Kişi Takibe Düştü

Temel ihtiyaç kredisi çeken vatandaşlar için geri ödeme günü geçtiğimiz senenin sonunda başladı. Ancak pandemi nedeniyle geçim sıkıntısı çeken çok sayıda vatandaş, ödemelerini yapamıyor.

0.49 Faizli Temel İhtiyaç Kredisinde Binlerce Kişi Takibe Düştü

Temel İhtiyaç Kredisinde binlerce kişi mağdur.

Koronavirüs pandemisinin Türkiye'de görüldüğü 2020 yılında kamu bankaları, devlet destekli bir kredi kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlara 3, 5, 7 buçuk ve 10 bin liraya kadar düşük faizli kredi verildi. 

0.49 FAİZLE VERİLDİ

Pandemi döneminde Merkez Bankası'ndan gelen art arda faiz indirimleri sonrası bankaların kredi faiz oranları oldukça düşük seviyelere kadar geriledi. Devlet desteği ile birlikte de vatandaşlara 0.49 faizli temel ihtiyaç kredisi sağlandı. 6 ay geri ödemesiz şekilde verilen temel ihtiyaç kredisinde geri ödemeler Ekim ayındna itibaren alınmaya başladı.

Çekilen kredi tutarına göre geri ödeme tablosu şu şekilde:

ÖDEMELER BAŞLADI AMA...

Ödemeler Ekim  ayından sonra başladı ve vatandaşlar, çektikleri kredi tutarına göre ödemelerini yapmaya başladı. Ancak kamubulteni.com'a mesaj atan çok syaıda kişi, kredi ödemesini yapamadığını söyleyerek bu konuda bir düzenleme yapılması taleplerini iletti. Biz de bu vatandaşların seslerini duyurmak için yazımızı kaleme aldık.

Çalıştığı işyerinde ücretsiz izne gönderilen ve ayda 1160 lira alan vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamada ciddi zorluk çekiyor. Koronavirüs pandemisinin de devam etmesi nedeniyle iş bulmada güçlük çeken vatandaşlar, kredilerinin geri ödemelerini yapamadı ve birçok kişin borcu takibe düştü. 

Borcu takibe düşen binlerce vatandaş, bu konuda bir düzenleme yapılmasını, geri ödemesiz dönemin uzatılmasını talep ediyor. Bize mesaj atan bazı vatandaşlar ise yeni bir kredi kampanyasının düzenlenmesini istiyor.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VE KREDİ ERTELEME AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN