Yürek Yanıyor: Öğrencinin Dramatik Notu Yurt Asansöründe Son Buldu

Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra çok sayıda öğrenci yönetimi protesto ederken, ölen genç kızın 9 Temmuz'da asansör aynasına yazdığı "Sadece ölüler görür" notu yürekleri dağladı.

Yürek Yanıyor: Öğrencinin Dramatik Notu Yurt Asansöründe Son Buldu

Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda Asansör Arızası Sonucu Genç Kız Hayatını Kaybetti

Kötü Kader: KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda Trajik Asansör Kaza

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen acı olay, genç bir öğrencinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Olayın ardından öğrenciler, yönetimi protesto etti. Zeren Ertaş, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olarak hayatını kaybeden genç kızdı. Zeren'in aylar önce yazdığı "Sadece ölüler görür" notu ise yürekleri dağladı.

Kaza Anı: Asansör Arızası Faciaya Yol Açtı

Olay, saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. 15 kişilik asansöre iddiaya göre 16 kişi bindi ve asansör arıza yaptı. Aşırı yük nedeniyle asansör kaymaya başladığında, panikleyen bir öğrenci çıkmak istedi. Ancak asansörün hareket etmesiyle kız öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtardı. Kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Vali Canbolat'tan Açıklama: Bakımı Yapılmış Ama...

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 15 kişilik asansöre 16 kişinin binmesi sonucu yaşanan arıza hakkında bilgi verdi. Vali Canbolat, birinci kattayken asansörün kaymaya başladığını belirtti. Bu esnada bir kız öğrencinin asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak hayatını kaybettiğini ifade etti. Vali Canbolat, "Adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ancak biz idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Tepkisi: "Yönetim İstifa!"

Olayın duyulmasının ardından erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler de olay yerine gelerek yönetimi protesto etti. Polis, geniş güvenlik önlemleri aldı ve öğrencilerin protestosuna müdahale etmedi. Öğrenciler, olay anına ait görüntüleri sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getirdi. Genç kızın ölümüne sebep olan asansörün aylardır arızalı olduğunu iddia ettiler.

Gencin Kimliği Belirlendi: Zeren Ertaş

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör arızası sonucu hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş olduğu belirlendi. Ertaş'ın ailesine bilgi verildi.

"Sadece Ölüler Görür" Notuyla Paylaştığı Asansör Fotoğrafı

Ayrıca, Zeren Ertaş'ın geçtiğimiz 9 Temmuz'da sosyal medya hesabında paylaştığı asansör fotoğrafında, üzerinde "Sadece ölüler görür" ifadesi dikkat çekti.