Yunanistan 'dan Türkiye 'ye küstah tehdit.
Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde kriz yaşanıyor. Türkiye , doğal hakları gereği Doğu Akdeniz 'de doğalgaz çalışmaları yürütürken Yunanistan 'dan art arda küstah açıklamalar geliyor. Son küstah açıklama Yunanistan Başbakanı 'ndan geldi.
DONANMA GÖNDERİLDİ
Yunanistan 'ın yanı sıra Avrupa Birliği de Türkiye 'nin hakkı olan bölgede olmamasını istiyor ve tehditlerde bulunuyor. Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, dengeleri değiştirdi.
AB , YUNANİSTAN 'IN YANINDA YER ALDI
Doğu Akdeniz nedeniyle Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimde Avrupa Birliği , Yunanistan 'dan yana taraf oldu.
"YAPTIRIMLARA MARUZ KALIR"
Son küstah açıklama ise Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis 'ten geldi. Miçotakis The Times adlı gazeteye verdiği demeçe "Türkiye ya saldırganlığına son verir ya da AB yaptırımlarına maruz kalır" başlığını attı.
Türkiye 'nin Ege ile Akdeniz 'deki haklarından vazgeçmesi çağrısını yapan Miçotakis, Avrupa Birliği zirvesine kadar "sağduyulu bir tutum" benimsememesi halinde Birliğin önünde yaptırım uygulamak dışında fazla bir seçenek göremediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Çünkü konu artık Avrupa dayanışmasının ötesine geçti. Mesele, artık Avrupa'nın stratejik çıkarlarının, hayati çıkarlarının tehlike altında olduğunu kabul etmekle ilgili. Avrupa, gerçek anlamda jeopolitik gücünü göstermek istiyorsa, saldırgan bir Türkiye'ye taviz vermeyi göze alamaz."
EKONOMİK BEDEL ÖDER
Türkiye'nin yaptırımları engellemek, geri adım atmak ve bu krizden çıkış için bir yol belirlemek için hala zamanı var. Türkiye'nin sınırlandırılan alanların dışında kalan sularda her türlü denizcilik ve bilimsel faaliyetlerden kaçınması ve saldırgan söylemini dizginlemesi gerekiyor. Yoksa ekonomik bedelini öder."
KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Ne güzelde söylemiş haklarınızdan vazgeçin diye gavurun oğlu.gücünüz yetiyorsa tek twk çıkın karşımıza diyeceğim ama neredeee. Bunların dedeleride aynıymış beş on kişi bir olamadan karşımıza çıkamışlar...yine bekleriz bizdeki akan kan ve ruh halen aynı
Cebimdeki son kuruşu boğazımdaki son lokmayı yemem yeterki vatan sağolsun ecnebilere boyun eğmek yok ne mutlu türküm diyene
Eceli gelen köpek cami duvarına siğermiş...
İnşAllah erdoğan anasına küfür ederde savaş çıkar ya valla artık yeter. Ya beni salın valla ben gider patlatırım bu adamı ya
Boyle pis bi millet daha nasil bir dilden anlar tarihte denizegomduk yine yapariz biz o ecdadin torunlariyiz bunu ne cabuk unutan bi millettir bu yunanalar
Erdoğan bunlara inşAllah pabuç bırakmaz. Akdeniz'de doğal gaz çıkması bunların iştahını kabarttı ve Türklerin faydalanmasını istemiyorlar üstelik AB ülkelerinin Yunanistan hariç
hiçbirinin ege ve Akdeniz'e kıyısı yok Türkiye haklarından vazgecmesin
Sizinde ab nizinde yaptırımınızında
Bunlar baktıklarında biz bunlara para vermiştik şimdi ne istiyorlarsa onu verelim dayansa dayak savaşsa savaş 2 satımıza bakar girip susturmak