Yunanistan'da Küstah Olay: İki Defa Türkiye Bayrağını Yaktılar

Yunanistan'dan son dakika haberi: Selanik'te toplanan göstericiler iki defa Türkiye bayrağına çirkin, küstah saldırıda bulunarak yaktı.

Yunanistan'da Küstah Olay: İki Defa Türkiye Bayrağını Yaktılar

Yunanistan 'da skandal olay: Bayrağımızı yaktılar.

Önceki gün Ayasofya 86 yıl aranın ardından yeniden Cami yapıldı ve ilk namaz kılındı. Bunun ardındna Yunanistan 'da bir protesto gösterisi düzenlendi. 

Edinilen bilgilere göre Selanik 'te meydana gelen olayda Türkiye bayrağını yaktılar. Metropoliti Anthimos isimli kişinin yaptığı çağrı üzerine önceki gün akşam saatlerinde Ayasofya 'nın cami olma karara tepki gösteren bir grup özel yayın düzenledi. 

Selanik’teki  Agia Sofia kilisesinin avlusunda  düzenlenen gösteride toplanan “Kutsal Bölük” isimli aşırı sağcı örgüt üyeleri küstah davranışlarda bulundu. Göstericiler Türkiye bayrağını ateşe verdi.

TÜRK KARŞITI SLOGANLAR ATILDI

Daha sonra üzerine "vatan, millet ve ortodoksluk için" yazılı pankartları eline alan göstericiler, Türkiye karşıtı sloganlar söyleyerek Selanik'te bulunan Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Grup, konsolosluğun çevresinde güvenlik önlemleri alan emniyet güçlerince durduruldu.

BİR DAHA TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR

Edinilen bilgilere göre Konsolosluk önüne gelen göstericiler, Türkiye karşıtı sloganlar atarak bir Türkiye bayrağı daha yaktı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA