Yeni Zelanda Cami Saldırısında En Az 30 Ölü (Saldırı Anı Canlı Yayında)

Son dakika haberleri geldi: Yeni Zelanda 'da meydana gelen cami saldırısında en az 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırgan saldırı anını canlı olarak kaydederken Türkiye 'den de saldırıya ilişkin ilk tepki geldi.

Yeni Zelanda Cami Saldırısında En Az 30 Ölü (Saldırı Anı Canlı Yayında)

Son dakika haberi: Yeni Zelanda 'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı.

Kentin Hagley Park bölgesinde bulunan Al Noor Camisinin içinde silahlı saldırganlar tarafından ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu bildirildi.

Yeni Zelanda Polisi tarafından bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili Twitter adresi üzerinden yapılan  açıklamada, “Aktif bir tetikçi ile ChristChurch'te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch'te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

İBADET İÇİN  İÇERDE BULUNANLARA ATEŞ AÇTI

Yerel basından edinilen son dakika bilgilerine göre, Len Peneha adlı bir görgü tanığı söz konusu olayı aktardı. Peneha, siyah giyinmiş bir adamın Al Noor Camisi’nin içine girdiğini, ibadet için içeride bulunanlara ateş açtığını, içeride kargaşa yaşandığını, saldırganın, güvenlik görevlileri gelmeden camiden uzaklaştığını iddia etti. Peneha, camidekilere yardım etmek için girdiği sırada “her yerde ölen insanlar” gördüğünü belirtti.

EN KARANLIK GÜNLERDEN BİRİ

Başbakan Jacinda Ardern, yaşanan saldırı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında Ardern , bir kişinin gözaltına alındığını doğrulayarak, ‘Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri’ dedi.

Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. AJANSLAR

SALDIRI DÜZENLERKEN CANLI YAYIN DÜZENLEDİ

Kamuflaj desenli mont giyen, sarışın bir saldırganın görüntüleri de basına yansımaya başladı. Camiye saldırısı sırasında Facebook'ta canlı yayın başlatan saldırganın görüntülerde camiye girerek cemaati taradığı görüldü.

İBRAHİM KALIN 'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "(Yeni Zelanda'daki iki camiye saldırı) İslam karşıtlığının ve müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir."

Kalın: "İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."