Yeni Keşfedilen Titanik'in Kayıp Hazinelerinde Dikkat Çeken Osmanlı Detayı!
Titanik'in enkazında bulunan kayıp hazineler şaşırtıcı detaylar ortaya çıkarıyor. Peki hazinelerdeki Osmanlı detayı nedir?
15 Nisan 1912 tarihinde Southampton'dan New York'a yolculuk ederken bir buzdağına çarparak batan Titanik'in hikayesi, Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı filmle efsaneleşmişti. Şimdi ise bu trajik olay tekrar gündemde, çünkü Guernsey merkezli Magellan şirketi, Titanik'in ilk tam boyutlu dijital taramasını gerçekleştirerek kayıp hazineleri ortaya çıkardı.
LBC'de yer alan habere göre, yapılan bu çalışma sayesinde Titanik'in enkazında Megalodon köpekbalığı dişinden yapılmış altın bir kolye ve diğer çeşitli ziynet eşyaları bulundu. Altından yapılmış birçok kolye, bileklik ve yüzük gibi değerli parçalar, elde edilen yeni görüntülerle gün yüzüne çıkarıldı. Ekip, iki denizaltı kullanarak enkazın 700 bin görüntüsünü kaydetmeyi başardı.
Ancak, bu keşfedilen hazinenin çıkarılması, İngiltere ve ABD arasında yapılan bir anlaşma nedeniyle gerçekleştirilemedi. Titanik enkazı, 2 bin 224 yolcu ve mürettebatıyla birlikte sonsuza dek Kuzey Atlantik Okyanusu'nun derinliklerinde kalmaya devam edecek.
Bunun yanı sıra, Titanik ile ilgili dikkat çekici bir Osmanlı detayı da ortaya çıktı. Tarihçi Claes-Goran Wetterholm'un açıklamalarına göre, gemideki yolcular arasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan gelen Suriye ve Lübnan kökenli Araplar da bulunuyordu. Wetterholm, "Suriye ve Lübnan'dan yeni bir hayat kurmak için gelenler, Cherbourg'da Titanik'e katılmak üzere gemiyle seyahat ettiler" şeklinde konuştu.
Bu bilgi, 2012 yılında İsveç'teki Uppsala Üniversitesi'nde yapılan bilimsel araştırma ile de doğrulanmıştı. Araştırmaya göre, 1852 ile 2011 yılları arasında meydana gelen 18 deniz felaketinde hayatta kalanların yüzde 34.5'i erkeklerden oluşurken, kadınlarda bu oran yüzde 17.8'de kalmıştı. Titanik'in yolcuları arasında da bu eşitsizlik görülmüştü.