Yemen'den Şok Gelişme: Husiler Kızıldeniz'de Bir Kargo Gemisine El Koydu!

Yemenli Husiler, Kızıldeniz'de faaliyet gösteren bir kargo gemisine el koydu. El koyma olayıyla ilgili Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree'nin açıklamalarına göre, gemi İsrail'e ait ve Yemen'e götürülmekteydi. İsrail yetkilileri ise geminin İngiltere merkezli bir şirket tarafından işletildiğini ve Japon bir firmaya ait olduğunu belirtti.

Yemen'den Şok Gelişme: Husiler Kızıldeniz'de Bir Kargo Gemisine El Koydu!

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden Açıklama

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Saree, kargo gemisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Yemen Deniz Kuvvetleri, Kızıldeniz'in derinliklerinde bir İsrail gemisini ele geçirerek Yemen kıyılarına getirdi. İslam dininin ilkelerine uygun olarak gemi mürettebatıyla ilgilenmekteyiz. Düşman İsrail'e ait ya da onunla iş yapan tüm gemilere, silahlı kuvvetlerimizin meşru hedefi haline gelecekleri uyarısını yineliyoruz. İsrailli düşmana karşı askeri operasyonlar, Gazze'ye yönelik saldırılar sona erene ve Filistinli kardeşlerimize yönelik eylemler durana kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

İsrail'den Gelişmeler

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, geminin 'İran destekli' Yemenli Husiler tarafından kaçırıldığı ifade edildi. Açıklamada, "İsrail, İran'ın uluslararası bir gemiye yönelik saldırısını şiddetle kınamaktadır. İngiltere'ye ait ve bir Japon firması tarafından işletilen gemi, İran'ın etkisi altında olan Yemenli Husi milisler tarafından kaçırıldı. Gemide Ukraynalı, Bulgar, Filipinli ve Meksikalı olmak üzere farklı milletlerden 25 mürettebat bulunmaktadır. İsrailli hiçbir kişi gemide bulunmamaktadır. Bu olay, İran'ın dünya vatandaşlarına karşı saldırgan politikalarının bir örneğidir ve uluslararası taşımacılık güvenliğine ciddi tehdit oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.