Venezuela'da Neler Oluyor? Maduro ve Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Venezuela 'da neler oluyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı 'ndan son dakika açıklamaları geldi.

Venezuela'da Neler Oluyor? Maduro ve Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Son dakika haberi: Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 'ya  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' dan tam destek.

Önceki gece meydana gelen krizde Maduro, darbe tehlikesi nedeniyle vatandaşların sokaklardan ayrılmamaları gerketiğini söylerken ABD 'li diplomatların da ülkeyi terketmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama sonrası ABD 'den gelen açıklamada , Maduro 'yu devlet başkanı olarak tanımadıklarını, bu nedenle bu karara uymayacaklarını söyledi. Bu tartışmaların ardından Maduro yaptığı son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın kendisini telefonla aradığını ve desteklerini ilettiğini açıkladı. Maduro balkon konuşmasında, "Türkiye Cumhurbaşkanı beni aradı. Türkiye halkı Venezuela halkının yanındadır. Bugün tarihi bir gün" şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika paylaşımında , Erdoğan ile Maduro arasındaki görüşmeye değindi ve "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu arayarak 'Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız' dedi." ifadelerini kullandı.

RUSYA DA MADURO 'YU DESTEKLİYOR

Rusya 'dan da konu ile ilgili açıklama geldi. Maduro’nun, yasal bir şekilde Venezuela devlet başkanı olarak  seçildiğini vurgulayan Klimov, “Rusya da Maduro'yu Venezuela'nın yasal bir  şekilde seçilmiş devlet başkanı olarak tanımaktadır ve bu yaklaşımda bir  değişiklik olmayacak.” dedi.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Tusk, "Umarım tüm Avrupa Venezuela'daki demokratik güçlere destek verir. Maduro'nun aksine Ulusal Meclis ve Juan Guaido Venezuela vatandaşlarının verdiği demokratik yetkiye sahip." ifadelerini kullandı.

Guaido, ülkenin başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı gösterilerde destekçilerine yaptığı konuşmada, "Yönetimin gasbedilmesine son vermek, geçici hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA