Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliği Hakkında AB'den Flaş Açıklama

Son dakika haberi: AB'den Türkiye hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin durma noktasında olduğu ve bu nedenle yeni bir fasıl açılmayacağı belirtildi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliği Hakkında AB'den Flaş Açıklama

Son dakika haberi: AB'den Türkiye kararı.

Edinilen bilgilere göre Avrupa Birliği Genişleme Raporu yayımlandı ve raporda Türkiye ile ilgili ifadelere yer verildi.  Söz konusu raporda, Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin durma noktasında olduğu ve bu nedenle yeni bir fasıl açılmayacağına yer verildi.

SEBEPLER DEĞİŞMEDİ

2018 yılında Avrupa Birliği Konseyi ’nin oybirliğiyle verdiği karara atıfta bulunularak kaleme alınan  raporda, yeni fasıl açılmamasına ilişkin sebeplerin halen değişmediği vurgulandı ve ‘Türkiye, AB’den uzaklaşmaya devam ediyor’ ifadelerine yer verildi. 

SEÇİMLER

31 Mart 2019 günü yapılan Yerel Seçimlere de değinilen raporda Türkiye’nin güneydoğusunda bulunan dört belediyede, belediye başkanlıklarını kazananların, adaylıkları onaylanmalarına rağmen başkanlıklarının onaylanmamasına ve İstanbul’da Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesine de değinildi.

İki olayın Türkiye’deki seçim sürecinin siyasi baskılardan bağımsız olmadığı yönündeki kaygıları artırdığı belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA