Türk gemisine İtalya'da sabah Operasyonu! Kaçaklar, mürettebatı rehin aldı! Gemi şirketi yetkililerinin ne açıklama yaptı?

Sabah saatlerinde gerçekleşen İtalya özel Kuvvetleri tarafından, Napoli açıklarında helikopterlerle operasyon yapıldı. İtalya'da önde gelen yetkililer operasyonun hala sürdüğünü duyurdu.

Türk gemisine İtalya'da sabah Operasyonu! Kaçaklar, mürettebatı rehin aldı! Gemi şirketi yetkililerinin ne açıklama yaptı?

İtalya'da Napoli açıklarında İtalya donanması tarafından baskın düzenlendi. Türk gemisi Yalova'dan Fransa'nın Sete Limanı'na seyrediyordu..

Gemide 22 kişiden 15'inin kaçak olduğu anlaşıldı. İtalyan Bakan Crosetto "Özel kuvvetlerin iki donanma helikopteri ile Napoli Körfezi’nin kuzeyinde yer alan Ischia adasının yakınlarında gemiye çıkartma yapıldı" denildi.

İtalya haritası

"MÜRETTEBATI REHİN ALMIŞLAR"

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu açıklama yapıldı: Gemide elinde kesici aletler bulunan '15 kaçağın' tespit edildiği ve gemideki personelin kendilerini kilitleyerek korumaya aldığı duyuruldu. Gemi kaptanı ve şirket yetkilileri ile yapılan değerlendirme neticesinde AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçildi. Gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nın onayı doğrultusunda İtalya’nın Napoli Limanı'na doğru geminin seyrine karar verildi.

Türk mürettabatı rehin alındı

İtalya'da rehin alınan Türk gemisinden görüntü.

İtalya'da korsanların saldırdığı Türk gemisine polis böyle baskın yaptı.