Trump'tan Türkiye Hakkında Yeni Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Brunsın 'un serbest kalmasının ardından bir açıklama daha yaptı. Brunson 'u Beyaz Saray'da ağırlayan Donald Trump 'ın Türkiye hakkında yeni açıklaması haberimizde.

Trump'tan Türkiye Hakkında Yeni Açıklama

Trump 'tan son dakika Türkiye açıklaması geldi.

İzmir'de devam eden terör örgütleri FETÖ ve PKK soruşturmasında, söz konusu terör örgütleri adına suç işlediği ve faaliyetlerde bulunduğu, örgütler için casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, 20 yıl hapsi istenirken  3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilip, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ABD 'li din adamı Andrew Craig Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ABD 'ye geri gitti.

DHA 'nın son dakika olarak aktardığı haberine göre Brunson 'u ABD'ye getiren askeri uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü 'ne iniş yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a rahip Brunson konusundaki yardımları için teşekkür etmiş ve bu konuda sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapmıştı. Trump, bu adımın Türkiye-ABD ilişkilerini iyi bir yola sokabileceğini  de söylemişti.

TRUMP 'TAN YENİ AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, dün tahliye dilen ve ABD' ye gelen rahip Brunson'u Beyaz Saray 'da ağırlıyor. Trump, bu görüşme esnasında yaptığı açıklamada ''Türkiye ile sıkıntılı ilişkimiz vardı, eskiye döneceğiz'' ifadelerini kullandı.

Trump daha önce yaptığı açıklamada Erdoğan 'a teşekkürünü şu şekilde ifade etmişti:

"Onu tekrar görmek çok harika olacak. O zorlu bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan." diyen Trump, "Yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum."

Trump 'ın bu Tweet'ine Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere, terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür."

Kamubulteni.com | Ankara