Trump Doğu Akdeniz Krizine Giriyor

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanı bir son dakika açıklamasında bulundu. Pompeo açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Doğu Akdeniz meselesi için görüşme yapacağını söyledi.

Trump Doğu Akdeniz Krizine Giriyor

Doğu Akdeniz 'e Trump dahil oluyor.

Doğu Akdeniz 'deki yetki alanlarımızda başlattığımız çalışmalar , arama tarama çalışmaları sonrası Yunanistan , haksız şekilde ses çıkarmaya başladı. Türkiye 'nin Doğu Akdeniz 'deki haklarındna vazgeçmesini isteyen Yunanistan, art arda skandal açıklamalar yaptı.

DÜNYA DEVLERİ YUNANİSTAN 'IN YANINA GEÇTİ

Doğu Akdeniz meselesinde açıklamalarda bulunan AB ülkeleri ile diğer ülkeler, Yunanistan ve Rum Kesimi 'nden yana tavır sergiledi 

ABD: TÜRKİYE ASKERLERİNİ ÇEKSİN

Önceki gün ABD Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. Afganistan hükümeti ile Taliban arasında başlaması beklenen barış görüşmeleri için Katar 'ın başkenti Doha 'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada , Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki askerlerini çekmesini söylemişti.

TRUMP EL ATACAK

Pompeo bugün yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz 'de yaşanan gerginliğe Trump 'ın el atacağını söyledi. 

Açıklamasında Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump 'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA