Tayland Dışişleri Onayladı: 10 Vatandaş Refah'tan İsrail'e Geçiş Yaptı!

Tayland Dışişleri Bakanlığı, son bildirisinde, dün akşam Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail'e giren 10 Tayland vatandaşının serbest bırakıldığını duyurdu. Bu gelişme, Tel Aviv'deki Tayland Kraliyet Büyükelçiliği'nin Tayland Dışişleri Bakanlığı'na ilettiği bilgilere dayanıyor. Hatzerim Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki işlem noktasına nakledilmek üzere serbest bırakılan vatandaşlarla ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Tayland Dışişleri Onayladı: 10 Vatandaş Refah'tan İsrail'e Geçiş Yaptı!

Tıbbi Gözetim ve Yardım Kuruluşlarından Destek

Bakanlık, serbest bırakılan 10 Taylandlı vatandaşın Shamir Tıp Merkezi'ne (Assaf Harofeh) götürüleceğini ve burada 48 saat boyunca tıbbi gözetim altında tutulacaklarını belirtti. Tayland hükümeti, bu durumda ilk serbest bırakılan esirlerin özgürlüğüne kavuşmasına yardımcı olan Katar, İsrail, Mısır, İran, Malezya ve ICRC gibi kuruluşlara teşekkür etti. Ayrıca, geriye kalan diğer rehinelerin de ilgilenileceğini ve en kısa sürede güvenli bir şekilde serbest bırakılacağı umudunu dile getirdi.

Düzeltme: Serbest Bırakılan Esir Sayısı Güncellendi

Önceki gün Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada esir sayısının 12 olduğu ifade edilmişti. Ancak sonraki bir düzeltmeyle bu sayının 10 olduğu güncellendi. Bu düzeltmeyle dün serbest bırakılan esir sayısının aslında 10 olduğu belirtildi.

Bu gelişmeler, Tayland vatandaşlarının Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail'e geçişleri ve serbest bırakılmalarıyla ilgili son durumu açıklamaktadır.