Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye Seyahat Yasağı

Son dakika haberi: Suudi Arabistan 'dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye 'ye uçuşların durdurulduğuna yer verildi.

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye Seyahat Yasağı

Arabistan 'ın Türkiye düşmanlığı.

Çin 'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan ölümcül  corona virüsü için  dünya genelinde tedbirler alınıyor.

Tüm ülkeler ciddi tedbirler alırken Türkiye 'de de tedbirler alınmaya devam ediliyor. Henüz Türkiye 'de corona virüsü vakası görülmedi. 

Çin 'de binlerce kişinin ölümüne neden olan Corona Virüsü, İtalya ve İran 'da da çok sayıda ölüme neden oldu. 

ÖLÜ SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ

Johns Hopkins Üniversitesi (JHU) Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi (CSSE) tarafından yapılan Coronavirus COVID-19 Küresel Durumlar haritasında ölü sayısının 4 bin 26 olduğuna yer verildi. Dünya üzerinde görülen vaka sayısı ise 114 bin 452 oldu.

SUUDİ ARABİSTAN TÜRKİYE 'YE UÇUŞLARI DURDURDU

Türkiye 'ye karşı tutumları sürekli olarak tepki toplayan Suudi Arabistan, bazı ülkelere uçuşları durdurdu. Arabistan 'ın resmi haber ajansı SPA 'da son dakika olarak yer alan habere göre Suudi Hükümeti, vatandaşların ve ülkede ikamet eden yabancıların; Umman, Fransa, Almanya, İspanya ve Türkiye'ye çift yönlü seyahatlerinin durdurulması yönünde kararını verdi. 

SON 14 GÜN GELENLER VE ORADA BULUNANLAR DA ALINMAYACAK

Kararda ayrıca bu ülkelerden gelenlerin ya da son 14 gün orada bulunanların da Suudi Arabistan'a girişinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede 5 kişide daha koronavirüsü tespit edilmesiyle vaka sayısının 20'ye yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada, virüs görülen 5 kişiden 4'ünün Suudi Arabistan vatandaşı olduğu, bunlardan 3'ünün İran ile Irak'tan geldiği, beşinci kişinin ise Mısır vatandaşı olduğu ve Mısır'dan geldiği kaydedildi.

TÜRKİYE 'DE VAKA YOK

Geçtiğimiz gün Suudi kanalında bir hükümet yetkilisi, Türkiye 'nin corona virüsü vakalarını açıklamadığını söylemiş ve Türkiye 'yi suçlamıştı. Bu açıklama sonrası Türkiye uçuşları durduruldu. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA