Suudi Arabistan'da Bir İlk Yaşanacak! WWE'ye Ev Sahipliği Yapacaklar

WWE'den yapılan bilgilendirmede, Suudi arabistan'ın başkenti riyad'da düzenlenen kadın amerikan güreşi müsabakası afişlerine yer verildi.

Suudi Arabistan'da Bir İlk Yaşanacak! WWE'ye Ev Sahipliği Yapacaklar

Suudi Arabistan Spor İdaresi Başkanlığı ise müsabakalara izin konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Suudi Arabistan Spor İdaresi Başkanı Turki bin Abdulmuhsin Al Şeyh, Suudi Arabistan'da güreş müsabakaları için WWE ile 10 yıllık anlaşma yapmıştı.

Anlaşma kapsamında 27 Nisan 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde ilk defa erkek amerikan güreşi müsabakaları gerçekleşmişti.

WWE NEDİR?

World Wrestling Entertainment, Inc. (veya bilinen adıyla WWE), Amerikalı profesyonel güreş eğlence şirketidir ve bununla birlikte; film yayınları, müzikler ve halka yapılan genel ürün satışları yapmaktadır. WWE, 1952 yılında Jess McMahon ile Toots Mondt tarafından "Capitol Wrestling Corporation" adıyla kuruldu. 2014 yılından itibaren, yılda 300'den fazla program gerçekleştirmekte ve 150'den fazla ülkede, yaklaşık 36 milyon izleyiciyle dünyanın en büyük profesyonel güreş şirketi olarak kabul edilir.Şirketin ana bina merkezi, Stamford, Connecticut'ta yer alırken; New York, Los Angeles, Londra, Şanghay, Tokyo, Singapur, Münih, Mumbai ve Meksiko şehirlerinde de diğer ofis binaları yer almaktadır.

Diğer profesyonel güreş şirketleri gibi; WWE'de de senaryolar, tamamen eğlence amacıyla yazılmaktadır ve bununla birlikte senaryoların doğru şekilde gerçekleştirilememesi durumunda genellikle yaralanma riskleri yaşanmaktadır. WWE'nin sahibi Vince McMahon, 1989 yılında; ilk atletik komisyon vergisini önlemek için karar aldı. WWE, kendini 1980'li yıllardan beri halka "spor eğlencesi" olarak sunmaya çalışmaktadır ve şirketin gelir elde etmesi için ürünler satmaya başladı.

Vince McMahon, şu an şirketin başkanı ve CEO'su konumundadır. Eşi Linda, çocukları Shane ile Stephanie ve damadı Paul Levesque (bilinen adıyla Triple H), McMahon ailesi şirketin 70%'lik öz kaynağına ve 96%'lık oy gücüne sahip. Ağustos 2014'te; Eminence Capital şirketiyle devam etmekte olan bir sorun nedeniyle, New York merkezli şirkete WWE'nin 9.6%'lık hissesini verdi ve McMahon ailesi, şu an WWE'nin 90.4%'lük bir hissesine sahiptir.