Sudan'da Darbe mi Oluyor? Ordu Devlet Televizyonuna Girdi (Sudan Nerede?)

Son dakika haberi: Sudan 'da ordu devlet televizyonunun etrafını sardı ve bazı askerler devlet televizyonunun içine girdi.

Sudan'da Darbe mi Oluyor? Ordu Devlet Televizyonuna Girdi (Sudan Nerede?)

Sudan 'da darbe mi oluyor?

Edinilen son dakika bilgilerine göre Sudan 'da ordu, devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler devlet televizyonu binasının içine girdi. 

Sudan devlet televizyonu, ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağını dünya kamuoyuna bildirdi.

Arap televizyon kanallarının son dakika olarak geçtiği bilgiye göre, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir' in istifa ettiğini duyurlurken, ordunun el Beşir ve hükümeti görevden alacakları iddiaları da haberler arasında yer aldı.

Rusya haber ajansı Reuters 'in son dakika olarak geçtiği habere göre  görgü tanıkları, Hartum 'daki ana yollar ve köprülerin askeri araçlarla dolu olduğunu söyledikleri ve insanların aralarında "Hükümet düşecek, biz kazanacağız" şeklinde konuştukları ve sloganlar attıkları aktarıldı.

Hartum 'da ulusal ordu merkez yerleşkesi çevresinde toplanan göstericiler, 5 gündür Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir 'in istifa etmesini isritoyr ve gösterilerine hala devam ediyor.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sudan hükümeti, başkent Hartum 'da ulusal ordu karargahı çevresinde süren rejim karşıtı gösterilerde önceki gün 6 'sı asker, 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.


Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi tarafından önceki gün sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada , gösterilerde, cumartesi gününden bu yana 5 'i asker olmak üzere toplamda 21 kişinin hayatını kaybettiği, güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu 153 kişinin de yaralandığı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edilmişti.

Sudan, 19 Aralık 2018 'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

Kamubulteni.com  | Ankara