Son Dakika! Rusya'da Darbe: Wagner Grubu ve Yevgeniy Prigojin'den Sarsıcı İddialar!

Rusya'da gelişen darbe iddialarıyla ilgili olarak Wagner Grubu ve lideri Yevgeniy Prigojin üzerindeki merak artıyor. Wagner Grubu, paralı asker örgütü olarak biliniyor ve Rusya'nın iç ve dış politikasında önemli bir rol oynuyor. Kremlin, durumu yakından takip ettiğini belirtti.

Son Dakika! Rusya'da Darbe: Wagner Grubu ve Yevgeniy Prigojin'den Sarsıcı İddialar!

Rusya'da son günlerde yaşanan gelişmeler, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve askeri krizi gözler önüne seriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gücünü sarsan bir darbe girişimi iddiası, Wagner Grubu adlı paralı asker örgütünün rolü ve liderinin kimliği, uluslararası kamuoyunun merak ettiği konular arasında.

Wagner Grubu: Rusya'nın Paralı Askerleri

Wagner Grubu, Rusya'nın paralı askerlerden oluşan bir ordusu gibi hareket eden bir paramiliter örgüttür. Bu örgüt, çeşitli şekillerde özel bir askeri şirket, bir paralı asker ağı veya Putin'in fiili bir özel ordusu olarak tanımlanmaktadır. Wagner Grubu, Rusya'da resmi olarak yasak olan özel askeri müteahhitlerin ötesinde faaliyet göstermektedir.

Wagner Grubu'nun Lideri: Yevgeniy Prigojin

Wagner Grubu'nun lideri olduğu iddia edilen kişi ise Yevgeniy Prigojin'dir. Prigojin, Putin ile yakın bağları olan bir iş adamıdır. Aynı zamanda "Putin'in aşçısı" olarak da bilinen Prigojin, Rusya'nın yemeklerinin yanı sıra internet üzerinden dezenformasyon ve propaganda faaliyetleri yürüten bir şirketin de sahibidir.

Wagner Grubu'nun Faaliyetleri

Wagner Grubu, 2014 yılından bu yana Ukrayna, Suriye, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali gibi ülkelerde Rus çıkarlarını desteklemek için savaşmaktadır. Bu grup aynı zamanda savaş suçları işlemekle suçlanmaktadır. Wagner Grubu'nun, Rus hükümeti tarafından belirli çatışmalarda inkar edilebilirliği sağlamak ve Rusya'nın dış müdahalelerinin kayıp sayısını ve mali maliyetlerini kamuoyundan gizlemek için kullanıldığı yaygın olarak düşünülmektedir.

Rusya'da Darbe İddiaları

Son dönemde Rusya'da yaşanan darbe girişimi iddiaları, Wagner Grubu ile ilgili yeni soruların gündeme gelmesine neden oldu. Bazı kaynaklar, Wagner Grubu'nun Ukrayna'da başlayan savaşta Rus ordusuyla çatışmalara girdiğini bildirmiştir. Diğer bazı iddialara göre ise Wagner Grubu, darbe girişimine karışmış veya darbeyi önlemeye çalışmıştır.

Karmaşık bir durum olan Wagner Grubu'nun rolü ve liderinin kimliği hakkında kesin bir bilgiye ulaşmak oldukça zor görünmektedir. Ancak Wagner Grubu, Rusya'nın iç ve dış politikasında önemli bir aktör haline gelmiş ve gelecekte de etkisini sürdürecektir.

RUSYA'DA DARBE Mİ OLDU?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner özel askeri şirketi lideri Yevgeniy Prigojin ile ilgili basında çıkan haberlere dair bilgilendirme yapmıştır.

Peskov, basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Prigojin ile ilgili meydana gelen tüm olaylar hakkında bilgilendirilmiştir. Gerekli önlemler alınmaktadır" ifadesini kullanmıştır. Rusya'nın darbe girişimini önlediği iddia edilmektedir.

Gelişmeler an ve an takip ediyoruz. Kamubulteni.com olarak güncelleyeceğiz.