Son Dakika: İran ABD'ye Saldırdı

Son dakika haberi: İran ABD üslerini gece boyunca ablukaya aldı ve saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırılarda ABD üsleri balistik füzelerle vuruldu.

Son Dakika: İran ABD'ye Saldırdı

Son dakika : İran ABD 'ye saldırdı.

Kasım Süleymani 'nin öldürülmesinin ardından intikam yeminleri eden İran , gece saatlerinde harekete geçti ve ABD üslerini vurdu.  Edinilen bilgilere göre İran, ABD'nin Irak'ta bulunan Ayn el-Esed hava üssüne ve Erbil 'deki üssüne füzelerle saldırdı.

SALDIRILAR DURDU AMA...

Konu ile ilgili yapılan açıklamada saldırıların sona erdiği , ancak yeni bir saldırıda daha ağır karşılık verileceği bildirildi. 

İran Dışileri Bakanı Zarif, saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı ve ABD 'ye karşılık verildiğini söyleyere, "Saldırı tamamlandı. ABD'ye orantılı bir şekilde karşılık verildi." ifadelerini kullandı. 

Saldırıların sonlandırıldığını söyledikten sonra Zarif, "Savaş istemiyoruz ama kendimizi savunacağız" dedi.

İKİNCİ DALGA FÜZE SALDIRISI

İran medyasının son dakika olarak geçtiği habere göre, ABD 'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

ABD'DEN AÇIKLAMA: KARŞILIK VERECEĞİZ

ABD'li askeri yetkili, "Bölgedeki güçlerimizi, ortaklarımızı ve müttefiklerimizi korumak için her türlü önlemi alacağız." dedi.

Pentagon 'dan bir son dakika açıklaması geldi ve saldırılar sonrası, “Şu an durumu ve vereceğimiz karşılığı değerlendiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

Pentagon, "ABD personelini korumak için gerenkleri yapacağız" dedi.

ABD F-35'LERİ KALKTI

ABD Savunma Bakanı Esper ve Dışişleri Bakanı Pompeo ile Genelkurmay Başkanı acil olarak Beyaz Saray'a geldi. Burada yapılan görüşme sonrası Birleşik Arap Emirlikleri'nden ABD'ye ait 6 adet F-35 havalandı.

TRUMP ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Edinilen son dakika bilgilerine göre ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis 'te Ulusa Sesleniş konuşması gerçekleştirecek.

SALDIRILARDA SADECE IRAKLILAR ÖLDÜ

Saldırılarla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı, “Şu ana kadar gelen bilgiler, İran’ın başlattığı saldırı sonrasında sadece Iraklı güvenlik güçlerinin kayıplar verdiğini gösteriyor." dedi.

AYN EL-ESED 'E SALDIRI

Irak'ta ABD askerlerinin olduğu Ayn El-Esed hava üssüne füzelerle saldırı düzenlendi. Ayn El-Esed hava üssü ABD'nin Irak'ta bulunan en büyük üslerinden biri.

SALDIRIYI ÜSTLENDİLER

İran Devrim Muhafızları Ordusu saldırıyı üstlendi ve ABD üssünü onlarca füze ile vurduğunu duyurdu.

HAVA ÜSSÜNE 13 ROKET

Bir ABD yetkilisi saldırıyı doğruladı. Ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi. Hava üssüne en az 13 roket isabet etti.

ERBİL 'DE PATLAMA SESLERİ

​Ayn el-Esad üssüne yönelik saldırının ardından Erbil'de de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

ABD ÜSLERİ ATEŞ ALTINDA

ABD'li askeri yetkililer, yalnızca Ayn el-Esad'ın değil, Irak topraklarındaki tüm Amerikan üslerinin ateş altında olduğu bilgisini verdi. ABD'li yetkililer saldırıda cruise füzeleri veya kısa menzilli balistik füzelerin kullanıldığını belirtti.

ABD ÜSSÜ OLAN ÜLKELERE UYARI

​İran Devrim Muhafızları Ordusu, "ABD güçlerine ev sahipliği yapan ülkelerden İran'a bir saldırı olursa yanıt vereceğiz. Askerlerinizin hayatını korumak istiyorsanız geri çağırın" dedi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında da "Irak'taki tesislere yönelik saldırılardan haberdarız. Başkan Trump bilgi aldı ve konuyu yakından takip ediyor" denildi.

35 'TEN FAZLA FÜZE FIRLATILDI

İran Haber Ajansı,  "Ayn el-Esed üssüne şimdiye dek 35'ten fazla füze fırlatıldı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA