Son Dakika: Hollanda'da Hükümet Düştü-İşte Nedeni

Son dakika haberi: Hollanda'da hükümet istifa etti. Bakanların art arda istifa etmesi sonrası hükümet düştü.

Son Dakika: Hollanda'da Hükümet Düştü-İşte Nedeni

Son dakika : Hollanda'da hükümet düştü.

Hollanda'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre yardım paralarının dolandırıcılık yapılması nedeniyle başlatılan davada kabinenin istifa ettiği öğrenildi. Ülkeden gelen son dakika bilgisine göre Kabine, ihlallerin ciddiye alındığını belirtmek için istifa ediyor. Siyasi muhabir Fons Lambie, "Bu, seçimlerden iki ay önce elbette oldukça sembolik bir adım, ancak bununla birlikte tüm kabine şunu gösteriyor: yardım meselesinden hepimiz sorumluyuz ve bu sorumluluğu da alıyoruz" dedi.

Siyasi muhabir Fons Lambie, "Bu, seçimlerden iki ay önce elbette oldukça sembolik bir adım, ancak bununla birlikte tüm kabine şunu gösteriyor: yardım meselesinden hepimiz sorumluyuz ve bu sorumluluğu da alıyoruz", diyor. Dün PvdA lideri Lodewijk Asscher'in ayrılışından sonra kabine başka bir şey yapamadı. "Sembolik adımın dışında, hala yeterince 'yarım kalmış işler' var. Henüz kamuya açık olmayan belgelerde hala cevaplanmamış sorular var. Ayrıca, mağdurların tazminatı hala sorunsuz gitmiyor." 

NEDENİ

Yıllardır devam eden davada, vergi makamları tarafından çocuk bakımı yardımlarıyla dolandırıcılık yapmakla suçlandıkları için binlerce ebeveyn maddi olarak ağır bir şekilde kandırıldı.