Son Dakika: Dışişleri'nden Birleşik Arap Emirliklerin: Haddinizi Bilin (BAE Ne Dedi?)

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı 'ndan BAE 'ye sert cevap geldi. Yapılan açıklamada haddinizi bilin denildi.

Son Dakika: Dışişleri'nden Birleşik Arap Emirliklerin: Haddinizi Bilin (BAE Ne Dedi?)

Son dakika : BAE 'ye sert cevap.

Dışişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Birleşik Arap Emirliklerine sert uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri yönetimini ülkemize karşı düşmanca tavır takınmaktan vazgeçmeye ve haddini bilmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

BAE NE DEDİ?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İran ile Suriye rejimine insani yardımda bulunan BAE yönetiminin bu adımı bölgeye yönelik siyasi hesaplarıyla doğrudan bağlantılı.

Darbeci Hafter’in, Libya Ulusal Uzlaşı hükümeti güçleri karşısında son günlerde güç kaybetmesi BAE’yi endişenlendirdi. BAE, Libya'daki siyasi çözüme bağlılığına vurgu yaparken, acil ve kapsamlı bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Hafter, bugün Ramazan aynın sonuna kadar tek taraflı ateşkes ilan ettiklerini açıklamıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Libya'da gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'e destek olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Kasım 2019'da bir bisküvi fabrikasına gerçekleştirdiği hava saldırısında 8 sivili öldürdüğünü bildirdi.