Son Dakika... Çernobil Yangınından İyi Haber Geldi

Son dakika haberi: Çernobil yakınlarında çıkan ve yeni bir felakete yol açması muhtemel olan yangınla ilgili son dakika haberi geldi. Açıklamada yangının söndürüldüğüne yer verildi.

Son Dakika... Çernobil Yangınından İyi Haber Geldi

Çernobil 'deki yangından iyi haber geldi.

Tüm dünya Koronavirüs pandemisi ile uğraşırken Ukrayna 'dan kötü haberler gelmişti. Çernobil Nükleer Satralinin yakınlarında çıkan yangın , kısa süre içinde yayılmış ve radyoaktif atık maddelerin olduğu bölgeler ile Çernobil Nükleer tesisine doğru ilermeye başlamıştı.

Son olarak dün akşam aktarılan bilgilerde yangının bölgeye 600 metre yaklaştığı bildirildi. 

TEDİRGİNLİKLE İZLENİYORDU

Tüm dünyanın korku ile izlediği yangına müdahale dört koldan yapılıyor , ancak rügarın da etkisiyle yangın git gide büyüyordu. Çernobil bölgesine oldukça yaklaşan yangının bir nükleer faciaya daha sebebiyet verebileceği belirtiliyordu.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

Ukrayna 'da haber yapan bir ajansın soon dakika olarak geçtiği bilgiye göre yangın söndürüldüğü bildirildi. Haberi Rusya Araştırmaları Enstitüsü de doğruladı ve şu açıklamayı yaptı: "Çernobil'de 10 gündür devam eden yangın söndürüldü."

Açıklamada yangının söndürülmseinde yağmurun yağmasının oldukça etkili olduğu bildirildi.

ATEŞ BİR KAÇ GÜNE SÖNDÜRÜLECEK

Ukrayna Mykola Chechetkin Acil Durumlar Devlet Dairesi başkanı ülkenin Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky'ye yaptığı açıklamada , Çernobil nükleer santralinin dışlanma bölgesindeki yangın ortadan kaldırıldı, Birkaç yerde devam eden küçüp çapta yanan ateşin söndürülmesi birkaç gün sürecek.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Ukrayna Devlet Acil Servisi, Çernobil nükleer santralinin ve çevresindeki ateşleme bölgesinde çıkan yangından sonra için için yanan için birkaç gün daha gerekiyor ... Başkanın sorusuna, hariç tutulan bölgedeki yanma tam olarak ne zaman duracak hayır, ”dedi Ukrayna cumhurbaşkanlığı basın servisi.

Durumdan önceki gece şiddetli rüzgar nedeniyle kötüleştiği bildirildi, bu nedenle yangının kontrol edilmesi zor oldu. Bu nedenle, Devlet Acil Servisi yangını ortadan kaldırmak için daha fazla ekipman ve personel gönderdi. Geçen yağmur, itfaiyecilerin durumla daha hızlı başa çıkmasına yardımcı oldu.

"Genel olarak, dün itfaiye 227 sorti, 500 ton su kullanıldı. Dışlama bölgesindeki radyasyon arka planı normal kalıyor ve artmıyor," dedi Chechetkin.
Ona göre, kurtarma alanındaki yangının söndürülmesi ile aynı zamanda, kurtarıcılar ateşin askeri mühimmat depolarına, Sığınak, Vektör tesislerine, Çernobil nükleer enerji dağıtım tesisine ve radyoaktif atık depolama tesisine yayılmasına izin vermediler.