Son Dakika: ABD Türkiye'yi Tehdit Etti

Son dakika haberi: Pentagon 'dan Türkiye 'ye S-400 'ler hakkında tehdit geldi. Pentagon Sözcüsü yaptığı açıklamada S-400 'lerin alınması durumunda ağır yaptırımlar olacağını söyledi.

Son Dakika: ABD Türkiye'yi Tehdit Etti

Son dakika haberi: S400 'lerle ilgili AD Türkiye 'yi tehdit etti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Charles E. Summers, yaptığı son dakika açıklamasında, Türkiye 'nin Rusya 'dan alacağı  S-400 hava savunma sistemlerinin iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları  doğuracağını belirterek "F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak." dedi.

TEHDİT ETTİLER

Pentagon Sözcüsü Summers, Savunma Bakanlığı 'nda düzenlediği basın toplantısında  Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasına ilişkin gazetecilerden gelen soruya yanıt vererek, "Türkiye, S-400'leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak." ifadelerini kullandı.

AĞIR OLUR

Bir gazetecinin, "Bir NATO müttefikine yönelik 'Ağır sonuçları olur.' ifadesi ile ne demek istiyorsunuz?"  şeklindeki sorusuna ise Summers, önceki sözlerini tekrarlayarak, "F-35 ve Patriotları alamayacaklar, bunu kastediyorum." şeklinde cevap verdi.

Önceki gün sabah saatlerinde Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Hulusi Akar, S400 'lerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Burada yaptığımız çalışmanın, diğer taraftan bir ortaklık çerçevesinde tasarlanıp, ortaklık çerçevesinde üretimine başlanılan ve şu anda pilotlarımız eğitim almak için Amerika'da faaliyetlerini sürdürürken bakım personelimiz, teknik personelimiz, astsubaylarımız orada eğitimlerini sürdürürken, 'Biz, size F-35'i vermeyebiliriz.' denilmesi de hiçbir şekilde ne hukuka ne de akla uygun."

Kamubulteni.com  |Ankara