Skandal Açıklama: "5 Yaşında Başörtülü Kız Görmeye Tahammül Edemiyorum"

Son dakika haberi: Fransa'da Milletvekili Marlene Schiappa skandal açıklamalarda bulundu.

Skandal Açıklama: "5 Yaşında Başörtülü Kız Görmeye Tahammül Edemiyorum"

Dişi Macron'dan skandal açıklama.

Fransa'da Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa tepki çeken bir son dakika açıklamasında bulunfu. Fransa'da iktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) bünyesinde milletvekili olan Aurore Berge ve Jean-Baptiste Moreau'nun, "İslamcı ayrılıkçı" olarak bilinen yasa tasarısına 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı yasaklayan madde eklemelerine ilişkin LCI televizyonunda tepki çeken bazı açıklamalarda bulundu.

"5 YAŞINDA ÖRTÜLÜ KIZ GÖRMEYE DAYANAMIYORUM..."

Schiappa yaptığı açıklamasında, 5 yaşındaki kızları örtülü görmeye dayanamadığını söyleyerek, "5 yaşında örtülü kız görmeyi, bebek arabasında 2 yaşındaki örtülü bir kıza rastlamayı tahammül edilmez buluyorum." ifadelerini kullandı. 

Başörtüsü yasağının mecliste toplanan özel komite tarafındna reddedilmesine ilişkin de açıklamada bulunan Schiappa, komisyonda dinlenen Müslüman temsilcilerin de küçük kızların başörtü takmalarını onaylamadığını iddia etti.

Çocukların örtünmesini normal olarak karşılayanların da olduğunu söyleyen Schiappa, önümüzdeki günlerde konunun görüşüleceğini söyledi. 

İSLAMCI AYRILIKÇI

Fransa'da iktidar partisi milletvekillerinden Berge ile Moreau, 16 Ocak'ta hükümetin çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen "İslamcı ayrılıkçı" olarak bilinen ve ismi "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren" olarak değiştirilen yasa tasarına, 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı ve "erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu gösteren giysiler giymeyi" yasaklayan 2 madde eklediklerini açıklamıştı.

Ancak söz konusu teklif reddedilmişti.