Savaşın Seyrini Değiştirecek Toplantı: Hizbullah Lideri Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad Liderleriyle Buluştu

İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanı devam ederken bölgede dikkat çeken bir zirve gerçekleşti. Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri ile bir araya geldi. Toplantıya ilişkin açıklamada ''Gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi'' ifadeleri yer aldı.

Savaşın Seyrini Değiştirecek Toplantı: Hizbullah Lideri Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad Liderleriyle Buluştu

İsrail-Filistin Çatışması: Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad Yetkilileriyle Buluştu

Son Gelişmeler ve Stratejik Değerlendirme

İsrail ordusu ile 8 Ekim'den beri devam eden çatışmaların ortasında, Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri ile bir araya geldi.

Gazze'de Yaşanan Son Gelişmeler

Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Gazze'de yaşanan son gelişmeler ele alındı. Özellikle, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı ve Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalar ön plandaydı.

Gerçek Zafer için Stratejiler Tartışıldı

Açıklamada, "İsrail'in Gazze ve Filistin'e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi." ifadelerine yer verildi.

Daimi Koordinasyonun Önemi

Ayrıca, görüşmede, gelişmelerin günlük olarak takip edilmesi ve daimi koordinasyon içerisinde kalınması konusuna vurgu yapıldığı belirtildi.

Tarihi Bir Buluşma

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk defa Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileri ile bir araya gelerek, stratejik önemde bir buluşmaya imza attı. Bu buluşma, bölgesel dengeyi şekillendirecek adımların atılması açısından büyük bir öneme sahip.

Bu görüşmenin ardından, Filistin direnişinin önümüzdeki süreçte alacağı yön ve bu süreçteki stratejiler, tüm taraflarca dikkatle takip edilecek.