Savaşa Ramak Kaldı! İsrail Açık Açık Tehdit Etti

İran ile Suriye arasındaki anlaşmanın ilanına İsrail'den tepkiler devam ediyor. İsrail'li Bakanlar Suriye ve İran'ı doğrudan hedef alan açıklamalarına yenilerini ekledi.

Savaşa Ramak Kaldı! İsrail Açık Açık Tehdit Etti

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Katz, İran ile Suriye arasında varılan anlaşmanın ilan edilmesinden sonra 'Suriye'deki iran mevzilerini hedef alma' tehdidini tekrarladı. Katz, İsrail basınına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anlaşmanın İsrail'in kırmızı çizgilerini aşma anlamına geldiğini, bunun karşılığında İran mevzilerinin vurulabileceğini söyledi.

Katz, "İsrail, İran'ın Suriye'de konuşlanmasına izin vermeyecektir. İsrail'i tehdit eden İran hedeflerine karşı bütün güçlerimizle karşı koyacağız." dedi. Katz ayrıca Esed'e işaret ederek, İran kuvvetlerinin Suriye güçlerince savunulması halinde bunun sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

Diğer yandan İsrail Maliye Bakanı Kahlon, sosyal medya hesabı üzerinden yapıtğı açıklamada, İsrail ile ABD arasındaki İran'a karşı yaptırım uygulanmasına yönelik ortak bir ekip oluşturulduğunu belirterek, "İran'a karşı yaptırımların daha da güçlendirilmesinin vakti geldi." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA