S400, Doğu Akdeniz... İşte Joe Biden'in Türkiye Hakkındaki Açıklamaları

ABD Başkanlık seçimlerinde Joe Biden yarışı önde götürüyor. Durum bu olunca Türkiye'de Biden'in açıklamaları araştırılmaya başlandı. İşte Joe Biden'in son dönemlerde Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları.

S400, Doğu Akdeniz... İşte Joe Biden'in Türkiye Hakkındaki Açıklamaları

Biden'in Türkiye hakkında açıklamaları.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan seçimleri için bekleyiş devam ediyor. Seçimin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen hala sonuçlar belli olmadı. 

SEÇİMLEDE SON DURUM

ABD'de 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde son duruma göre Demokrat aday Joe Biden 264 delegeye, Cumhuriyetçi Donald Trump ise 214 delegeye sahip oldu. Beyaz Saray'a giden yol 270 delegeden geçiyor. Son sonuçlara baktığımızda öne çıkan isim Biden oluyor... Mevcut durum devam ederse Biden, 270'e karşı 268 delegeyle seçimi kazanacak.

BİDEN'İN TÜRKİYE HAKKINDA AÇIKLAMALARI

Biden'in seçim yarışını önde götürmesi sonrası en çok merak edilen konu, Biden'in Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar oldu. 

Biden, geçen  aylarda yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ı darbeyle değil, seçimle değiştireceğiz" dedi. "Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti desteklemek gerektiği" sözlerinin ardından Erdoğan, "Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz, çay içmişliğimiz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye'nin adını Rusya ve Kuzey Kore ile birlikte 'otokrat' yönetimler olarak nitelendiren Biden, özellikle insan hakları, demokrasi, Suriye, S-400 gibi konularda Türkiye'ye eleştirel yaklaşımıyla biliniyor.

Biden'in S400'ler hakkında "Ankara'ya yaptırım uygulama ihtimali olduğu"  dediği ifade ediliyor.

Biden, ayrıca senatörlüğü döneminde Türkiye'nin Kıbrıs politikasını eleştirenler arasındaydı. Uzmanlar, Biden'ın Kıbrıs ve Doğu Akdeniz konularında Ankara'nın tersi yönde görüşünü devam ettireceğini ifade ediyor.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME YOLUNU SEÇECEĞİ SÖYLENİYOR

NATO'yu güçlendirmek için çalışmalar yapacağı bildirilen Biden'in , kritik konumda olan Türkiye ile ilişkileri geliştirme yoluna gideceği bildiriliyor.