Rusya-Ukrayna Müzakereleri Ertelendi

Son Dakika. Rusya İle Ukrayna arasındaki 2’nci müzakere ertelendi. Müzakerenin ne zaman yapılacağı belli değil

Rusya-Ukrayna Müzakereleri Ertelendi

Rus Tass ajansı Kiev - Moskova müzakeresinin ertelendiğini ifade etti. Söz konusu habere ifade edildiğine göre, bugün ikincisi yapılacak olan müzakere görüşmesi bilinmeyen bir tarihe ertelendi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 7'inci gününe girerken tüm dünya bugün yapılacak olan müzakerelere gözünü çevirmişti; ancak gelen son dakika haberine göre TASS, Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendiğini belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu Müzakerelerin Ertelenebileceğini Belirtmişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün akşam yaptığı açıklamada, "Şu anda taraflarla görüşüyoruz, genel bilgi alıyoruz. Son yaptıkları açıklamada bunu gizli götüreceklerini söylediler. İlk toplantıdan bir netice çıkmadığını biliyoruz. Sonuçta müzakere heyetine katılanları tanıyoruz. Oradan alınan mesajlar liderler düzeyine, başkentlere taşındı. İkinci toplantı konusunda zemin yokluyorlar. Biz olmasını arzu ederiz ama öyle görünüyor ki yarınki toplantı bir iki gün ertelenebilir. Bundan sonra müzakerelerin sonuç odaklı olmasını arzu ediyoruz. Ateşkesle sonuçlanacak müzakere olması lazım" ifadelerini kullanmıştı.