Rusya Nükleer Santrali Vurdu ‘Patlarsa Avrupa’nın Sonu Olur’

Son Dakika. Rusya vurduğu nükleer santrali ele geçirdi. Vurduğu nükleer santral ile ilgili Ukraynalı yetkililerden açıklama geldi. Ukraynalı yetkililer "Patlarsa, Çernobil'in 10 katı büyüklükte olacak" dedi.

Rusya Nükleer Santrali Vurdu ‘Patlarsa Avrupa’nın Sonu Olur’

Savaşın 9’uncu gününe girerken Rusya’dan çok tehlikeli bir hamle geldi. Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santralini vurdu. Santral hakkında açıklama yapan Ukraynalı yetkililer; "Patlarsa, Çernobil'den 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı" dedi.

‘’Avrupa'nın sonu olur’’

Zelenskiy, "Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa'nın sonu olur. Bu Avrupa'nın tahliyesi demektir. Sadece Avrupa'nın müdahalesi Rus askeri birliklerini durdurabilir. Avrupa'nın bir nükleer santraldeki felaketten ölmesine izin vermeyin." diye konuştu.

İngiltere’den Acil Toplantı Çağrısı

İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Yangın Söndürüldü

Yangının çıktığı santral alanında radyasyon seviyesinde bir değişiklik olmadığını duyuran Zaporijya Nükleer Santrali Basın Servisi yetkilisi Andrey Tuz, santral personelinin güvenliğin sağlanması için gerekenleri yaptığını aktardı.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı Aleksandr Strauh ise yangının söndürülmesi için itfaiyecilerin santral sahasına girmesine izin verildiğini belirtti.

Patlamaların ardından santral bölgesinden dumanların çıktığı kameraya yansıdı. Saat 9 sırlarında Ukraynalı yetkililer Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangının söndürüldüğünü açıkladı.

‘’Saldırılara Biran Önce Son Verin’’

Santralin bulunduğu Enerhodar Belediye Başkanı Dmitriy Orlov yaptığı açıklamada, santrale saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısında bulunarak Rusya’yı uyardı.

Nükleer Santral Ele Geçirildi

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre, Rusya saldırı gerçekleştirdiği Zaporijya Nükleer Santrali'ni ele geçirdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /