Rusya Devlet Başkanı Putin: Salgının Zirve Noktasını Geçtik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs pandemisinde zirve noktasının geride bırakıldığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Salgının Zirve Noktasını Geçtik

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanı Şoygu ile video konferans yöntemiyle görüşürken, görüşmede koronavirüs salgınındaki son duruma ilişkin konuştu.

Uzmanların görüşlerinin salgının zirve noktasının geçtiği yönünde olduğunu hatırlatan Putin'e ordudaki son duruma dair bilgilendirmelerde bulunan Savunma Bakanı Şoygu, "Mart ayının başından itibaren 5 bin 500 askeri personel korona virüse yakalandı. Bugün itibariyle iyileşen personelin sayısı 3 bin 500'ü buldu" dedi. Diğer yandan Rusya'da 12 Mayıs'ta karantinadan çıkışın ilk etabının gerçekleştirildiği, iç turizm seferlerinin 1 Haziran'da başlayacağı bildirilmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Çernışenko, "Bizim için önemli olan karantina uygulamasının kontrollü ve dikkatli şekilde esnetilerek iç turizmin tekrar başlatılması. 1 Haziran'dan itibaren önce sağlık lisanslı senatoryumlar açılacak. Ardından da etaplar halinde oteller ve plajlar.Dış turizm açıldığında Rusya'ya gelmek isteyenler 2 haftalık karantina sürecine alınacak ve masrafları kendileri karşılayacak" demişti. Yeni tip koronavirüs test sayısının 9 milyonu geçtiği Rusya'da bugüne kadar 362 bin yeni tip koronavirüs vakası tespit edilirken, koronavirüs kaynaklı can kaybı 3 bin 807 oldu.